Maková bábovka s jahodami

Redakcia | 27. jún 2019
bábovka, mak, maková, jahody, mňam, recept, špaldová múka, recept zo špaldovej múky, zdravé pečenie, jedlo, fit, zdravie, strava, chudnutie, línia, leto, jahody

Kto by nemiloval bábovku rozvoniavajúcu po celom dome? Ešte trochu teplá, no zo stola mizne rýchlosťou svetla.

Suroviny

  • 250 g kokosového cukru,
  • 5 vajec,
  • 250 g špaldovej múky,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva,
  • 4 PL mletého maku,
  • 125 ml makového oleja,
  • 140 ml mlieka,
  • štipka soli,
  • 100 g jahôd,
  • kokosový olej v spreji a extra múka na vysypanie formy.

Postup

V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.

Cesto vylejeme do kokosovým olejom postriekanej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme jahody. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút. Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!