Maková bábovka s jahodami
foto: istockphoto.com
Kto by nemiloval bábovku rozvoniavajúcu po celom dome? Ešte trochu teplá, no zo stola mizne rýchlosťou svetla.
Suroviny
- 250 g kokosového cukru,
- 5 vajec,
- 250 g špaldovej múky,
- 1/2 balíčka prášku do pečiva,
- 4 PL mletého maku,
- 125 ml makového oleja,
- 140 ml mlieka,
- štipka soli,
- 100 g jahôd,
- kokosový olej v spreji a extra múka na vysypanie formy.
Postup
V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.
Cesto vylejeme do kokosovým olejom postriekanej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme jahody. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút. Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!