bábovka, mak, maková, jahody, mňam, recept, špaldová múka, recept zo špaldovej múky, zdravé pečenie, jedlo, fit, zdravie, strava, chudnutie, línia, leto, jahody

Maková bábovka s jahodami

27.6.2019 v kategórii Dezerty , autor Redakcia foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Kto by nemiloval bábovku rozvoniavajúcu po celom dome? Ešte trochu teplá, no zo stola mizne rýchlosťou svetla.

Suroviny

  • 250 g kokosového cukru,
  • 5 vajec,
  • 250 g špaldovej múky,
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva,
  • 4 PL mletého maku,
  • 125 ml makového oleja,
  • 140 ml mlieka,
  • štipka soli,
  • 100 g jahôd,
  • kokosový olej v spreji a extra múka na vysypanie formy.

Postup

V mise zmiešame sypké suroviny – múku s makom a práškom do pečiva. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridáme sypké suroviny, olej, mlieko a štipku soli. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zamiešame do cesta.

Cesto vylejeme do kokosovým olejom postriekanej a pomúčenej formy na bábovku a rovnomerne naň poukladáme jahody. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne 50 – 60 minút. Upečenú bábovku necháme úplne vychladnúť, vyberieme z formy, nakrájame a podávame. Dobrú chuť!

Komentáre