Šťavnaté jablkové blondies
foto: istockphoto.com
Odbočte trochu od prípravy tradičných jablkových koláčov, pripravte si šťavnaté jablkové blondies.
Suroviny
- ½ šálky nesladeného jablkového pyré,
- 100 g mandľového alebo kešu masla,
- 1/4 šálky kokosovej múky,
- 3 – 4 ČL agáve sirupu,
- 1 ČL korenia na jablkový koláč (zmes škorice, kardamónu, muškátového orieška),
- voliteľne: kokosový cukor na posypanie.
Postup
Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie a dobre premiešame, až kým sa vytvorí hustejšie cesto. To dáme do nádoby vystlanej papierom na pečenie alebo postriekanej kokosovým olejom v spreji a posypanej trochou kokosovej múky.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C po dobu cca 30 minút, resp. pokiaľ nám vrchná vrstva nechytí dozlatista. Hotové blondies vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Pred krájaním by to mala byť aspoň hodina. Nakrájame na cca 8 kúskov a môžeme konzumovať. Skladujeme na chladnom mieste alebo v chladničke.
ENERGETICKÁ HODNOTA :
- Celkom : 3443 KJ = 823 kcal (8 ks blondies)
- 1 kus : 103 kcal Bielkoviny: 3.4 g
- Sacharidy: 6,8 g
- Tuky: 7,6 g
- Vláknina: 3,62 g