Šťavnaté jablkové blondies

Iveta Škrabáková | 28. Oct 2019
fitastyl, jablkový koláč, recept, fit, jablká, hrušky, mňam, jeseň, koláče, fitness, zdravá, výživa, strava, diéta, chudnutie, wellness, kondícia

Odbočte trochu od prípravy tradičných jablkových koláčov, pripravte si šťavnaté jablkové blondies.

Suroviny

  • ½ šálky nesladeného jablkového pyré,
  • 100 g mandľového alebo kešu masla,
  • 1/4 šálky kokosovej múky,
  • 3 – 4 ČL agáve sirupu,
  • 1 ČL korenia na jablkový koláč (zmes škorice, kardamónu, muškátového orieška),
  • voliteľne: kokosový cukor na posypanie.

Postup

Vo väčšej mise zmiešame všetky ingrediencie a dobre premiešame, až kým sa vytvorí hustejšie cesto. To dáme do nádoby vystlanej papierom na pečenie alebo postriekanej kokosovým olejom v spreji a posypanej trochou kokosovej múky.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C po dobu cca 30 minút, resp. pokiaľ nám vrchná vrstva nechytí dozlatista. Hotové blondies vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Pred krájaním by to mala byť aspoň hodina. Nakrájame na cca 8 kúskov a môžeme konzumovať. Skladujeme na chladnom mieste alebo v chladničke.

ENERGETICKÁ HODNOTA :  

  • Celkom : 3443 KJ = 823 kcal (8 ks blondies)
  • 1 kus : 103 kcal   Bielkoviny: 3.4 g
  • Sacharidy: 6,8 g
  • Tuky: 7,6 g
  • Vláknina: 3,62 g