Farebná grilovaná zelenina
Nielen mäso je chutné grilované. Vegan verzia skvelej grilovačky ponúka farby, skvelé chute a hlavne zdravý variant grilovania.
Suroviny
· zväzok zelenej špargle
· 1 cuketa
· 1 batát
· 1 červená cibuľa
· 1 žltá cibuľa
· 1 červená paprika
· 1 žltá paprika
· 1 hlávka cesnaku
· pár cherry rajčín
· bylinky (voliteľné podľa chuti a dostupnosti)
· soľ
Postup
Zeleninu očistite a nakrájajte na približne rovnako veľké kúsky. Cesnakové strúčiky rozrežte napoly a cherry paradajky použite vcelku. Zeleninu vložte do nádoby, pokvapkajte olivovým olejom, posoľte, vložte nasekané bylinky a zľahka premiešajte aby sa všetky ingrediencie spojili. Grilujte na grilovacej tácke alebo v rúre na plechu. Občas premiešajte, aby sa zelenina upiekla rovnomerne. Podávajte samostatne alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.
TIP na skvelú obmenu:
Ak máte k dispozícii chutnú mladú cviklu zo záhrady, nakrájajte ju na tenšie mesiačiky a pečte spolu so zeleninou. Odvďačí sa vám krásnou farbou a vitamínmi navyše.
1 porcia 792 kJ / 189 kcal
Bielkoviny: 7,5 g
Tuky: 3 g
Sacharidy: 30 g