Farebná grilovaná zelenina

Zuzana Paprskárová | 25. september 2020
Farebná grilovaná zelenina

Nielen mäso je chutné grilované. Vegan verzia skvelej grilovačky ponúka farby, skvelé chute a hlavne zdravý variant grilovania.

Suroviny

·        zväzok zelenej špargle

·        1 cuketa

·        1 batát

·        1 červená cibuľa

·        1 žltá cibuľa

·        1 červená paprika

·        1 žltá paprika

·        1 hlávka cesnaku

·        pár cherry rajčín

·        bylinky (voliteľné podľa chuti a dostupnosti)

·        soľ

Postup

Zeleninu očistite a nakrájajte na približne rovnako veľké kúsky. Cesnakové strúčiky rozrežte napoly a cherry paradajky použite vcelku. Zeleninu vložte do nádoby, pokvapkajte olivovým olejom, posoľte, vložte nasekané bylinky a zľahka premiešajte aby sa všetky ingrediencie spojili. Grilujte na grilovacej tácke alebo v rúre na plechu. Občas premiešajte, aby sa zelenina upiekla rovnomerne. Podávajte samostatne alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

TIP na skvelú obmenu:

Ak máte k dispozícii chutnú mladú cviklu zo záhrady, nakrájajte ju na tenšie mesiačiky a pečte spolu so zeleninou. Odvďačí sa vám krásnou farbou a vitamínmi navyše.

1 porcia 792 kJ / 189 kcal

Bielkoviny: 7,5 g

Tuky: 3 g

Sacharidy: 30 g