Medové kuracie rezančeky so šalátom

Nela Mirič | 5. január 2017
Medové kuracie rezančeky so šalátom

Medík, kura, šalát? A prečo nie:)

Suroviny

(pre 1 osobu)

 

  • 100 g kuracích pŕs
  • 1 menšia uhorka
  • 2 rajčiny
  • 2 PL na kocky nakrájaného syra typu Feta
  • polovica zeleného šalátu
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ

Na marinádu:

  • 1 PL medu
  • 1 PL medovej horčice
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • niekoľko nahrubo nasekaných ihličiek čerstvého rozmarínu

Postup

  1. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a nechajte ich marinovať minimálne 4 hodiny v pripravenej horčicovo-medovej marináde.
  2. Namarinované kúsky prudko opečte na panvici a nechajte vychladnúť.
  3. Zeleninu na šalát nakrájate (až ráno, tesne pred odchodom do práce) a premiešajte.
  4. Z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja metličkou vyšľahajte šalátovú zálievku.
  5. Zálievku nalejte do sklenenej uzatváracej nádoby a spolu s mäsovými rezančekmi ich pridajte k zelenine až tesne pred podávaním.