Medové kuracie rezančeky so šalátom
foto: istockphoto.com
Medík, kura, šalát? A prečo nie:)
Suroviny
(pre 1 osobu)
- 100 g kuracích pŕs
- 1 menšia uhorka
- 2 rajčiny
- 2 PL na kocky nakrájaného syra typu Feta
- polovica zeleného šalátu
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja
- soľ
Na marinádu:
- 1 PL medu
- 1 PL medovej horčice
- 2 ČL sójovej omáčky
- niekoľko nahrubo nasekaných ihličiek čerstvého rozmarínu
Postup
- Umyté a osušené kuracie prsia nakrájajte na tenké rezančeky a nechajte ich marinovať minimálne 4 hodiny v pripravenej horčicovo-medovej marináde.
- Namarinované kúsky prudko opečte na panvici a nechajte vychladnúť.
- Zeleninu na šalát nakrájate (až ráno, tesne pred odchodom do práce) a premiešajte.
- Z citrónovej šťavy, soli a olivového oleja metličkou vyšľahajte šalátovú zálievku.
- Zálievku nalejte do sklenenej uzatváracej nádoby a spolu s mäsovými rezančekmi ich pridajte k zelenine až tesne pred podávaním.