Kuracie prsia na ananáse

Iveta Škrabáková | 21. máj 2019
recept, ananás, kuracie prsia, mňam, mäso, večera, obed, jedlo, chudnutie, zdravá strava, fit, bielkoviny, ryža, thajské jedlo,

Kuracie mäso a ananás tvoria veľmi príjemnú kombináciu. Pripravte si túto dobrotu na obed, zasýti vás nadlho, a vďaka ananásu zaženie aj chute na sladké.

Suroviny

  • 500 g kuracích pŕs,
  • 1 ananás,
  • 1 mäsitá červená paprika,
  • 3 PL olivového oleja,
  • 2 ČL sójovej omáčky,
  • 1 ČL kari,
  • soľ,
  • rozmarín.

Postup

Kuracie prsia si nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme kurkumou a štipkou rozmarínu a začneme opekať na panvici s olivovým olejom.Ananás si zvisle rozkrojíme na dve polovice, tak, aby nám po vykrojení dužiny vznikla „mištička“.

Jadro ananásu vyberieme, polovicu z neho nakrájame na kocky,prázdny ananás si necháme vedľa, budeme doň neskôr servírovať mäso. Papriku si umyjeme a nakrájame na kocky, pridáme ju spolu s ananásom k mäsu, pokvapkáme sójovou omáčkou a dusíme cca 15 – 20 minút, kým nám obsah panvice pekne zmäkne. Ak je potrebné, mäso môžeme počas dusenia podliať troškou vody.

Hotovú zmes naberieme do ananásov a podávame. Ako prílohu je vhodné zvoliť ryžu.

ENERGETICKÁ HODNOTA: 1 137 kJ / 1 porcia

BIELKOVINY: 29,7 g / porcia,

SACHARIDY: 16 g / porcia,

TUKY: 8,7 g / porcia,

VLÁKNINA: 2,5 g / porcia.