Kuracie prsia na ananáse
Kuracie mäso a ananás tvoria veľmi príjemnú kombináciu. Pripravte si túto dobrotu na obed, zasýti vás nadlho, a vďaka ananásu zaženie aj chute na sladké.
Suroviny
- 500 g kuracích pŕs,
- 1 ananás,
- 1 mäsitá červená paprika,
- 3 PL olivového oleja,
- 2 ČL sójovej omáčky,
- 1 ČL kari,
- soľ,
- rozmarín.
Postup
Kuracie prsia si nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme kurkumou a štipkou rozmarínu a začneme opekať na panvici s olivovým olejom.Ananás si zvisle rozkrojíme na dve polovice, tak, aby nám po vykrojení dužiny vznikla „mištička“.
Jadro ananásu vyberieme, polovicu z neho nakrájame na kocky,prázdny ananás si necháme vedľa, budeme doň neskôr servírovať mäso. Papriku si umyjeme a nakrájame na kocky, pridáme ju spolu s ananásom k mäsu, pokvapkáme sójovou omáčkou a dusíme cca 15 – 20 minút, kým nám obsah panvice pekne zmäkne. Ak je potrebné, mäso môžeme počas dusenia podliať troškou vody.
Hotovú zmes naberieme do ananásov a podávame. Ako prílohu je vhodné zvoliť ryžu.
ENERGETICKÁ HODNOTA: 1 137 kJ / 1 porcia
BIELKOVINY: 29,7 g / porcia,
SACHARIDY: 16 g / porcia,
TUKY: 8,7 g / porcia,
VLÁKNINA: 2,5 g / porcia.