Ražniči

Zuzana Paprskárová | 25. september 2020
Ražniči

Ražniči je zvyčajne mäsitý pokrm, ktorý je vďačný vďaka jednoduchej príprave a možnosti neustále obmieňať použité suroviny. Veľmi ľahko si urobíte aj čisto vegetariánsku verziu. Je ideálne na prípravu na grile, no nič nepokazíte ani prípravou na plechu v rúre.

Suroviny

·        500 g kuracieho mäsa

·        3 väčšie cibule

·        1 menšia cuketa

·        1 červená paprika

·        1 hlávka cesnaku

·        1 kvalitná klobáska

·        200 g slaniny

·        grilovacie korenie

·        soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

Mäso si nakrájajte na kúsky, posoľte, okoreňte čiernym či grilovacím korením a pokvapkajte olivovým olejom. Premiešajte a nechajte odpočívať, kým si pripravíte ostatné suroviny. Cukinu a klobásku nakrájajte na kolieska, slaninu a papriku na kocky, nezabudnite na očistený cesnak a cibuľu nakrájanú na štvrťky. Snažte sa o to, aby všetky suroviny mali približne rovnakú veľkosť. Suroviny striedavo napichujte na špajdle. Grilujte na tácke na záhradnom grile alebo na plechu v rúre. Hotové ražniči podávajte s rôznymi druhmi omáčok, čerstvým zeleninovým šalátom a opečenými zemiakmi.  

1 porcia 2 050 kJ / 490 kcal

Bielkoviny: 37 g

Tuky: 33 g

Sacharidy: 11 g