Ražniči
Ražniči je zvyčajne mäsitý pokrm, ktorý je vďačný vďaka jednoduchej príprave a možnosti neustále obmieňať použité suroviny. Veľmi ľahko si urobíte aj čisto vegetariánsku verziu. Je ideálne na prípravu na grile, no nič nepokazíte ani prípravou na plechu v rúre.
Suroviny
· 500 g kuracieho mäsa
· 3 väčšie cibule
· 1 menšia cuketa
· 1 červená paprika
· 1 hlávka cesnaku
· 1 kvalitná klobáska
· 200 g slaniny
· grilovacie korenie
· soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
Mäso si nakrájajte na kúsky, posoľte, okoreňte čiernym či grilovacím korením a pokvapkajte olivovým olejom. Premiešajte a nechajte odpočívať, kým si pripravíte ostatné suroviny. Cukinu a klobásku nakrájajte na kolieska, slaninu a papriku na kocky, nezabudnite na očistený cesnak a cibuľu nakrájanú na štvrťky. Snažte sa o to, aby všetky suroviny mali približne rovnakú veľkosť. Suroviny striedavo napichujte na špajdle. Grilujte na tácke na záhradnom grile alebo na plechu v rúre. Hotové ražniči podávajte s rôznymi druhmi omáčok, čerstvým zeleninovým šalátom a opečenými zemiakmi.
1 porcia 2 050 kJ / 490 kcal
Bielkoviny: 37 g
Tuky: 33 g
Sacharidy: 11 g