Pečená červená repa s kozím syrom

Redakcia | 16. august 2019
červená repa, obed, kozí syr, pečenie, zdravie, mňam, zdravý obed, fit, fitness, chudnutie, štíhla línia

Červená repa - cvikla, možno ste ju ako deti nenávideli v akejkoľvek podobe. Nechutila vám cviklová polievka, červenú repu ste si neobľúbili ani pečenú, ani grilovanú a pitie cviklovej šťavy ste považovali za jeden z najväčších trestov. Odvtedy však uplynulo veľa času a dnes viete, že červená repa patrí medzi zdravé druhy zeleniny. Pripravte si z nej chutný obed.

Suroviny

  • 300 g červenej repy,
  • 125 g krémového kozieho syra,
  • 2 PL olivového oleja,
  • himalájsku soľ,
  • čierne korenie,
  • rascu
  • štipku čili.

Postup

Očistenú červenú repu nakrájajte na kúsky. Do misy z jenského skla naukladajte kúsky červenej repy, ochuťte ju soľou, rascou, korením a čili. Pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry. Upečenú cviklu podávajte s kozím syrom .