Pečená červená repa s kozím syrom
foto: istockphoto.com
Červená repa - cvikla, možno ste ju ako deti nenávideli v akejkoľvek podobe. Nechutila vám cviklová polievka, červenú repu ste si neobľúbili ani pečenú, ani grilovanú a pitie cviklovej šťavy ste považovali za jeden z najväčších trestov. Odvtedy však uplynulo veľa času a dnes viete, že červená repa patrí medzi zdravé druhy zeleniny. Pripravte si z nej chutný obed.
Suroviny
- 300 g červenej repy,
- 125 g krémového kozieho syra,
- 2 PL olivového oleja,
- himalájsku soľ,
- čierne korenie,
- rascu
- štipku čili.
Postup
Očistenú červenú repu nakrájajte na kúsky. Do misy z jenského skla naukladajte kúsky červenej repy, ochuťte ju soľou, rascou, korením a čili. Pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť do rúry. Upečenú cviklu podávajte s kozím syrom .