Gnocchi s rajčinovou omáčkou

Nela Mirič | 15. február 2018
Gnocchi s rajčinovou omáčkou

Pre odvážnejších, vlastná výroba gnocchi. Vyskúšajte svoje kuchárske schopnosti.

Suroviny

  • 1 kg múčnych zemiakov
  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce soľ olivový olej
  • ½ plechovky lúpaných rajčín
  • 1 ČL bazalky
  • ½ cibule
  • 1 cesnak

Dávka cesta je pre 4 osoby, vyvarte si jednu porciu cca 200 g a ostané gnocchi môžete zamraziť.

Postup

  1. Zemiaky uvarte v šupke, po uvarení ich ošúpte a ešte teplé pretlačte. Pridajte múku, soľ, vajce a vypracujte cesto.
  2. Cesto nechajte cca 20 minút odpočinúť, potom z neho vyformujte tenký valec a pokrájaje ho na cca 2 cm kúsky.
  3. Nechajte zovrieť osolenú vodu, gnocchi v nej vyvarte – hotové su, keď vyplávajú na povrch. Sceďte ich a premiešajte s rajčinovým sugom, ktoré uvaríte nasledovne:
  4. Na malom množstve olivového oleja speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, priadajte na plátky nakrájaný cesnak, rajčiny, soľ, korenie a bazalku.
  5. Všetko spolu varte na miernom ohni, až kým sa úplne neodparí prebytočná tekutina.
  6. Podávajte s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.