RESTOVANÉ PARADAJKY SO ŠPENÁTOM
foto: istockphoto.com
Kľudne si k tomu dajte kúsok chleba alebo filet ryby, či dobrý steak.
Suroviny
- 4 lyžice hroznového oleja
- 2 malé nadrobno nakrájané cibule
- 4 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 5 malých nedrobno nakrájaných strúčikov cesnaku
- 1 lyžička morskej soli
- 4 paradajky bez jadierok nakrájané na kocky
- 6 šálok baby špenátu
- 1 citrón
Postup
- Zohrejeme veľkú panvicu na miernom až vysokom plameni, pridáme olej a cibuľu a 2 minúty sprudka opekáme.
- Pridáme zázvor, cesnak a soľ a tiež sprudka opekáme 30 až 45 sekúnd.
- Pridáme paradajky a sprudka opekáme asi 2 minúty.
- Pridáme špenát a varíme, pokiaľ nezmäkne, jemne podlievame vodou, aby sa špenát neprilepil na panvicu a nespálil.
- Ochutíme soľou a citrónovou šťavou a podávame.