RESTOVANÉ PARADAJKY SO ŠPENÁTOM

Mgr. Alena Pethoova | 18. január 2018
RESTOVANÉ PARADAJKY SO ŠPENÁTOM

Kľudne si k tomu dajte kúsok chleba alebo filet ryby, či dobrý steak.

Suroviny

  • 4 lyžice hroznového oleja
  • 2 malé nadrobno nakrájané cibule
  • 4 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 5 malých nedrobno nakrájaných strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička morskej soli
  • 4 paradajky bez jadierok nakrájané na kocky
  • 6 šálok baby špenátu
  • 1 citrón

Postup

  1. Zohrejeme veľkú panvicu na miernom až vysokom plameni, pridáme olej a cibuľu a 2 minúty sprudka opekáme.
  2. Pridáme zázvor, cesnak a soľ a tiež sprudka opekáme 30 až 45 sekúnd.
  3. Pridáme paradajky a sprudka opekáme asi 2 minúty.
  4. Pridáme špenát a varíme, pokiaľ nezmäkne, jemne podlievame vodou, aby sa špenát neprilepil na panvicu a nespálil.
  5. Ochutíme soľou a citrónovou šťavou a podávame.