Pohánkové placky s kyslou kapustou

Zdena Havettová, www.svet-zdravia.sk | 23. február 2017
Pohánkové placky s kyslou kapustou

Placky trochu inak.

Suroviny

  • 300 g hladkej pohánkovej múky
  • 300 prepláchnutej kyslej kapusty
  • 200 – 300 ml teplej vody
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 kávové lyžičky mletej rasce
  • 1 kávová lyžička soli

Postup

  1. Prepláchnutú kyslú kapustu nakrájame na 2 – 3 cm kúsky. Pohánkovú múku nasypeme do misy, pridáme soľ, rascu, vajcia (môžeme, no nemusíme), cca 200 ml teplej vody a olivový olej.
  2. Z týchto ingrediencií vymiešame lepivé redšie cesto, ktoré necháme cca 30 minút odležať na teplom mieste. Pokiaľ bude po 30 minútach cesto veľmi husté, pridáme zbytok vody a znova premiesime.
  3. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Navlhčenými rukami tvoríme z cesta placky s priemerom 6 – 8 cm, ktoré kladieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút. Placky môžeme upiecť aj na panvici a urobiť ich trochu väčšie a naplniť ich zmesou z dusených húb.

Fotogaléria