Pohánkové placky s kyslou kapustou
foto: istockphoto.com
Placky trochu inak.
Suroviny
- 300 g hladkej pohánkovej múky
- 300 prepláchnutej kyslej kapusty
- 200 – 300 ml teplej vody
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 kávové lyžičky mletej rasce
- 1 kávová lyžička soli
Postup
- Prepláchnutú kyslú kapustu nakrájame na 2 – 3 cm kúsky. Pohánkovú múku nasypeme do misy, pridáme soľ, rascu, vajcia (môžeme, no nemusíme), cca 200 ml teplej vody a olivový olej.
- Z týchto ingrediencií vymiešame lepivé redšie cesto, ktoré necháme cca 30 minút odležať na teplom mieste. Pokiaľ bude po 30 minútach cesto veľmi husté, pridáme zbytok vody a znova premiesime.
- Rúru rozohrejeme na 180 °C. Navlhčenými rukami tvoríme z cesta placky s priemerom 6 – 8 cm, ktoré kladieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme cca 40 minút. Placky môžeme upiecť aj na panvici a urobiť ich trochu väčšie a naplniť ich zmesou z dusených húb.