Fit cestoviny primavera

Iveta Škrabáková | 17. jún 2019
pasta, cestoviny, primavera, zelenina, brokolica, hrášok, paprika, paradajka, tekvica, mňam, obed, fit,

Máte radi "Pasta primavera"? Aj my! Pripravte si ich v zdravšej verzii. Chuťovo vás určite nesklame.

Suroviny

  • celozrnné penne cestoviny,
  • 1 ks červená cibuľa, 
  • 3 ks mrkva,
  • 1 menšia brokolica,
  • 1 mäsitá paprika,
  • 1 väčšia cuketa,
  • 100 g rajčín, 
  • 1 strúčik cesnaku, 
  • 1 PL citrónovej šťavy, 
  • 1 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňate,
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu. 

Postup

Najprv si dáme uvariť cestoviny. Zatiaľ čo sa varia, pripravíme si zeleninu. Na zohriatom olivovom oleji si pripravíme postupne červenú cibuľu a na pásiky nakrájanú mrkvu, necháme opekať 2 minúty. 

Pridáme brokolicu, papriku, restujeme 2 minútky a potom pridáme cuketu. Necháme restovať kým všetka zelenina zmäkne. Na záver pridáme cesnak, paradajky a restujeme ešte nie viac ako 2 minúty. 

Do veľkej šalátovej misy vložíme orestovanú zeleninu, scedené a odkvapkané cestoviny, pokvapkáme citrónovou šťavou a jemne osolíme ak je treba. Štvrtinu pohára s parmezánom vysypeme do misy. Zvyšok spolu s petržlenovou vňaťou si ponecháme na dozdobenie cestovín na tanieri. Dobrú chuť!