Quinoa pizza
Quinou môžeme dochutiť rôznymi bylinkami, koreninami, ako je napríklad petržlenová vňať, medvedí cesnak, kurkuma alebo šalvia. Quinou varíme približne 15 minút. Pri varení myslíme na to, že na 1 diel semien patria 2 diely vody.
Suroviny
Na cesto:
- 150g neuvarenej quinoy
- 10g strúhaného parmezánu
- 4 lístky čerstvej rukoly
- voda
- soľ
Na posypanie:
- Pasírované paradajky
- Mozzarella
- Práškový sušený cesnak
- Sušené oregano
- Čerstvé paradajky
- Čerstvá rukola na ozdobu
- Kukurica
- Panenský olivový olej
Quinoa poké miska s teryaki lososom
Postup
Ako prvé si quinou namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju prepláchneme pod tečúcou vodou, vysušíme a v kuchynskom sekáčiku/mixéri rozmixujeme dohladka spolu s parmezánom a bazalkou. Rozmixovanú zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru kruhu v tenkej vrstve.Cesto na pizzu máme hotové a dáme ho piecť na 7 minút pri teplote 180°C. Následne cesto vyberieme, natrieme ho pasírovanými paradajkami, posypeme cesnakom a oreganom, poukladáme naň mozzarellu, čerstvé paradajky, prípadne vaše obľúbené suroviny a dáme zapiecť na ďalších 10-15 minút. Pizzu máme hotovú, ozdobíme ju rukolou, jemne pokvapkáme panenským olivovým olejom a môžeme podávať.