Quinoa pizza

Redakcia | 15. marec 2022
pizza, quinoa, quinoa pizza

Quinou môžeme dochutiť rôznymi bylinkami, koreninami, ako je napríklad petržlenová vňať, medvedí cesnak, kurkuma alebo šalvia. Quinou varíme približne 15 minút. Pri varení myslíme na to, že na 1 diel semien patria 2 diely vody.

Suroviny

Na cesto:

  • 150g neuvarenej quinoy
  • 10g strúhaného parmezánu
  • 4 lístky čerstvej rukoly
  • voda
  • soľ

Na posypanie:

  • Pasírované paradajky
  • Mozzarella
  • Práškový sušený cesnak
  • Sušené oregano
  • Čerstvé paradajky
  • Čerstvá rukola na ozdobu
  • Kukurica
  • Panenský olivový olej

Postup

Ako prvé si quinou namočíme na noc do studenej vody. Na druhý deň ju prepláchneme pod tečúcou vodou, vysušíme a v kuchynskom sekáčiku/mixéri rozmixujeme dohladka spolu s parmezánom a bazalkou. Rozmixovanú zmes rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru kruhu v tenkej vrstve.Cesto na pizzu máme hotové a dáme ho piecť na 7 minút pri teplote 180°C. Následne cesto vyberieme, natrieme ho pasírovanými paradajkami, posypeme cesnakom a oreganom, poukladáme naň mozzarellu, čerstvé paradajky, prípadne vaše obľúbené suroviny a dáme zapiecť na ďalších 10-15 minút. Pizzu máme hotovú, ozdobíme ju rukolou, jemne pokvapkáme panenským olivovým olejom a môžeme podávať.