Hovädzí steak s rozmarínom

Iveta Škrabáková | 15. Jul 2019
steak, ako pripraviť, ako urobiť steak, mäso, chudnutie, hovädzie, večera, obed, mňam

Máme tu nejakých milovníkov šťavnatých steakov? Veríme, že áno. V sezóne grilovania obzvlášť. Tak dobrú chuť.

Suroviny

Na 2 porcie:

  • 400 g hovädzej sviečkovice,
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 – 2 vetvičky rozmarínu,
  • 2 PL oleja,
  • soľ podľa chuti,
  • korenie štyroch farieb.

Postup

MámCesnak si očistíme a prelisujeme, rozmarín nasekáme a zmiešame s pomletým korením a olejom. Touto zmesou potrieme plátky mäsa, nakrájané na cca 1 cm hrubé plátky a dáme na rozpálený gril. Grilujeme z každej strany 4 až 5 minút (stredne prepečený steak).

Na steak prepečený do hĺbky necháme grilovať 7 – 8 minút z každej strany. Necháme 5 minút odpočinúť a môžeme podávať napríklad s čerstvým šalátom, špargľou či grilovanými plátkami zemiakov.

Energetická hodnota na 1 porciu : 308 kcal

Bielkoviny : 40 g

Tuky : 16 g

Sacharidy : 0 g