Hovädzí steak s rozmarínom
foto: istockphoto.com
Máme tu nejakých milovníkov šťavnatých steakov? Veríme, že áno. V sezóne grilovania obzvlášť. Tak dobrú chuť.
Suroviny
Na 2 porcie:
- 400 g hovädzej sviečkovice,
- 2 – 3 strúčiky cesnaku,
- 1 – 2 vetvičky rozmarínu,
- 2 PL oleja,
- soľ podľa chuti,
- korenie štyroch farieb.
Postup
MámCesnak si očistíme a prelisujeme, rozmarín nasekáme a zmiešame s pomletým korením a olejom. Touto zmesou potrieme plátky mäsa, nakrájané na cca 1 cm hrubé plátky a dáme na rozpálený gril. Grilujeme z každej strany 4 až 5 minút (stredne prepečený steak).
Na steak prepečený do hĺbky necháme grilovať 7 – 8 minút z každej strany. Necháme 5 minút odpočinúť a môžeme podávať napríklad s čerstvým šalátom, špargľou či grilovanými plátkami zemiakov.
Energetická hodnota na 1 porciu : 308 kcal
Bielkoviny : 40 g
Tuky : 16 g
Sacharidy : 0 g