Bravčová panenka s pečenými cuketami

Nela Mirič | 25. júl 2017
Bravčová panenka s pečenými cuketami

Pre gurmánov...

Suroviny

  • 700 g bravčovej panenky, nakrájanej na medailóniky
  • 10 asi 20-centimetrových cukiet, pozdĺžne rozkrojených
  • 2 strúčiky cesnaku, drveného
  • rastlinný olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Na marinádu vyšľahajte:

  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžičky kremžskej horčice
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • ½ šálky nasekanej zmesi čerstvej saturejky, majoránky a petržlenovej vňate 
  • zmes listových šalátov na podávanie

Postup

  1. Cukety dajte „vypotiť“ a vložte aspoň na 1 hodinu do marinády. Osušte ich.
  2. Grilovaciu panvicu rozpáľte a orestujte cukety, z každej strany 2 minúty. Odložte.
  3. Mäso chrbtom ruky naklepte, osoľte a okoreňte.
  4. Panvicu vytrite papierovou utierkou, postriekajte olejom, rozohrejte na vysokú teplotu a mäso opečte.
  5. Z každej strany asi 4 až 5 minút.
  6. Ku koncu každý plátok potrite cesnakom.
  7. Mäso s cuketami poukladajte na taniere a pridajte šalát pokvapkaný zvyškom marinády.