Bravčová panenka s pečenými cuketami
foto: istockphoto.com
Pre gurmánov...
Suroviny
- 700 g bravčovej panenky, nakrájanej na medailóniky
- 10 asi 20-centimetrových cukiet, pozdĺžne rozkrojených
- 2 strúčiky cesnaku, drveného
- rastlinný olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Na marinádu vyšľahajte:
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžičky kremžskej horčice
- 1 PL citrónovej šťavy
- ½ šálky nasekanej zmesi čerstvej saturejky, majoránky a petržlenovej vňate
- zmes listových šalátov na podávanie
Postup
- Cukety dajte „vypotiť“ a vložte aspoň na 1 hodinu do marinády. Osušte ich.
- Grilovaciu panvicu rozpáľte a orestujte cukety, z každej strany 2 minúty. Odložte.
- Mäso chrbtom ruky naklepte, osoľte a okoreňte.
- Panvicu vytrite papierovou utierkou, postriekajte olejom, rozohrejte na vysokú teplotu a mäso opečte.
- Z každej strany asi 4 až 5 minút.
- Ku koncu každý plátok potrite cesnakom.
- Mäso s cuketami poukladajte na taniere a pridajte šalát pokvapkaný zvyškom marinády.