Kuriatka s krémovou omáčkou

Redakcia | 4. október 2016
Kuriatka s krémovou omáčkou

Chutná, zdravá rýchlovka s kuriatkami.

Suroviny

(pre 2 osoby)

  • 4- 6 šálok čerstvých kuriatok
  • 1 cibuľa
  • Olivový olej
  • 500 ml sladkej smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • Kúsok masla na zjemnenie
  • Petržlenová vňať
  • Čierne a biele čerstvo namleté mleté korenie
  • Soľ 

Postup

1. Cibuľu nakrájate nadrobno a speňte ju na oleji, pridajte očistené kuriatka (väčšie kusy hríbov prekrojte na menšie časti).

2. Kuriatka osoľte a posypte korením, podlejte trochou vody a duste do mäkka.

3. Múku zmiešajte so smotanou, nalejte na kuriatka a za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s pečivom alebo s haluškami.