Kuriatka s krémovou omáčkou
foto: istockphoto.com
Chutná, zdravá rýchlovka s kuriatkami.
Suroviny
(pre 2 osoby)
- 4- 6 šálok čerstvých kuriatok
- 1 cibuľa
- Olivový olej
- 500 ml sladkej smotany
- 2 PL hladkej múky
- Kúsok masla na zjemnenie
- Petržlenová vňať
- Čierne a biele čerstvo namleté mleté korenie
- Soľ
Postup
1. Cibuľu nakrájate nadrobno a speňte ju na oleji, pridajte očistené kuriatka (väčšie kusy hríbov prekrojte na menšie časti).
2. Kuriatka osoľte a posypte korením, podlejte trochou vody a duste do mäkka.
3. Múku zmiešajte so smotanou, nalejte na kuriatka a za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s pečivom alebo s haluškami.