Zeleninové kofty s kari omáčkou

Redakcia | 30. máj 2019
kofty, vegetarián, ryža, obed, večera, zdravé, zdravie, recept

Vynikajúce kofty v chutnej kari omáčke.

Suroviny

  • 1 väčší varený zemiak,
  • 3/4  hlávky karfiolu,
  • 1/2 šálky strúhanej mrkvy,
  • 1/2 šálky hrášku,
  • 1 zelená čili paprička najemno nasekaná,
  • 1 ČL mletej rasce,
  • 1 ČL mletého sušeného manga,
  • 1/2 ČL garam masala,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 2 plátky toastového chleba,
  • malé množstvo strúhanky,
  • olej na vysmážanie.

Postup

Do mixéra dajte uvarený karfiol, varený zemiak, hrášok a mrkvu, toastový chlieb navlhčený vodou + všetky koreniny a ingrediencie na kofty, okrem strúhanky. Vymixujte na masu, z ktorej potom vlhkými rukami tvarujte malé placky, obaľte v strúhanke a upečte ich v rozohriatom oleji do zlatista.

V hlbokej panvici zahrejte olej, pridajte nadrobno nakrájané klinčeky, bobkový list, kardamón, škoricu, mlteú rascu a za stáleho miešania  zahrejte koreniny v oleji. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista.

Pridajte rajčinové pyré, pretlak, soľ a kurkumu a kokosové mlieko. Premiešajte, prikryte  a nechajte variť cca 10 minút na miernom ohni.

Pridajte sušené mango a garam masala a varte spolu ešte 5 minút. Podávajte s koftami, ryžou a čerstvou zeleninou.