Zeleninové kofty s kari omáčkou
Vynikajúce kofty v chutnej kari omáčke.
Suroviny
- 1 väčší varený zemiak,
- 3/4 hlávky karfiolu,
- 1/2 šálky strúhanej mrkvy,
- 1/2 šálky hrášku,
- 1 zelená čili paprička najemno nasekaná,
- 1 ČL mletej rasce,
- 1 ČL mletého sušeného manga,
- 1/2 ČL garam masala,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- 2 plátky toastového chleba,
- malé množstvo strúhanky,
- olej na vysmážanie.
Postup
Do mixéra dajte uvarený karfiol, varený zemiak, hrášok a mrkvu, toastový chlieb navlhčený vodou + všetky koreniny a ingrediencie na kofty, okrem strúhanky. Vymixujte na masu, z ktorej potom vlhkými rukami tvarujte malé placky, obaľte v strúhanke a upečte ich v rozohriatom oleji do zlatista.
V hlbokej panvici zahrejte olej, pridajte nadrobno nakrájané klinčeky, bobkový list, kardamón, škoricu, mlteú rascu a za stáleho miešania zahrejte koreniny v oleji. Potom pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista.
Pridajte rajčinové pyré, pretlak, soľ a kurkumu a kokosové mlieko. Premiešajte, prikryte a nechajte variť cca 10 minút na miernom ohni.
Pridajte sušené mango a garam masala a varte spolu ešte 5 minút. Podávajte s koftami, ryžou a čerstvou zeleninou.