Hamburger z teľacieho mäsa

Nela Mirič | 3. júl 2017
Hamburger z teľacieho mäsa

Klasika musí byť!

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 400 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 1ČL mletého čierneho korenia
  • 1 cibuľa
  • 1 ČL hnedého cukru
  • ½ ČL cayenského korenia
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 4 hamburgerové žemle
  • listy hlávkového šalátu
  • 1 uhorka
  • klíčky červenej repy a žeruchy

Postup

  1. Cibuľu nakrájajte nadrobno.
  2. V miske zmiešajte všetky koreniny a premiešajte ich s mletým mäsom, pridajte dijonskú horčicu a znovu dobre premiešajte.
  3. Vytvarujte hamburgery a pečte ich na stredne rozpálenom grile cca 5 minút z každej strany.
  4. Rozpolenú žemľu potrite horčicou, pokračujte listami šalátu, na šalát položte hamburger, kolieska uhorky, klíčky a prikryte druhou časťou žemle.