Hamburger z teľacieho mäsa
foto: istockphoto.com
Klasika musí byť!
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 400 g mletého teľacieho mäsa
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1 ČL soli
- 1ČL mletého čierneho korenia
- 1 cibuľa
- 1 ČL hnedého cukru
- ½ ČL cayenského korenia
- 2 ČL dijonskej horčice
- 4 hamburgerové žemle
- listy hlávkového šalátu
- 1 uhorka
- klíčky červenej repy a žeruchy
Postup
- Cibuľu nakrájajte nadrobno.
- V miske zmiešajte všetky koreniny a premiešajte ich s mletým mäsom, pridajte dijonskú horčicu a znovu dobre premiešajte.
- Vytvarujte hamburgery a pečte ich na stredne rozpálenom grile cca 5 minút z každej strany.
- Rozpolenú žemľu potrite horčicou, pokračujte listami šalátu, na šalát položte hamburger, kolieska uhorky, klíčky a prikryte druhou časťou žemle.