Krevetové špízy s limetkou
foto: istockphoto.com
Obmeňte tentokrát tradičné grilované špeciality za nevšedné krevety.
Suroviny
Na 2 porcie:
- 500 g koktejlových kreviet,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 1 PL olivového oleja,
- 1 limetka,
- soľ,
- čerstvo namleté čierne korenie,
- ½ zväzku koriandru.
Postup
Koriander očistíme, osušíme a nasekáme nadrobno. Olúpaný strúčik prelisujeme v lise na cesnak. Koriander, cesnak a olivový olej spolu zmiešame v pohári.
Krevety napichneme na kovové špajdle, potrieme zmesou cesnaku a koriandru, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Grilujeme na vysokom stupni z oboch strán. Z každej postačí cca 1,5 – 2 minúty. Hotové krevety pokvapkáme limetkou.
Energetická hodnota : celkom : 499 kcal
Porcia: 249.5 kcal
Bielkoviny: 43.5 g
Sacharidy: 6 g
Tuky: 10.5 g
Vláknina: 0,04 g