Krevetové špízy s limetkou

Iveta Škrabáková | 8. august 2019
grill, krevety, mňam, grilovanie, grilovačka, morské plody, fit, zdravie, chudnutie, zdravý životný štýl

Obmeňte tentokrát tradičné grilované špeciality za nevšedné krevety.

Suroviny

Na 2 porcie:

  • 500 g koktejlových kreviet,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 1 limetka,
  • soľ,
  • čerstvo namleté čierne korenie,
  • ½ zväzku koriandru.

Postup

Koriander očistíme, osušíme a nasekáme nadrobno. Olúpaný strúčik prelisujeme v lise na cesnak. Koriander, cesnak a olivový olej spolu zmiešame v pohári.

Krevety napichneme na kovové špajdle, potrieme zmesou cesnaku a koriandru, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Grilujeme na vysokom stupni z oboch strán. Z každej postačí cca 1,5 – 2 minúty. Hotové krevety pokvapkáme limetkou.

Energetická hodnota : celkom : 499 kcal

Porcia: 249.5 kcal

Bielkoviny: 43.5 g

Sacharidy:  6 g

Tuky: 10.5 g

Vláknina: 0,04 g