Cuketové špagety s pestom a rajčinami

Iveta Škrabáková | 26. Feb 2020
cuketové špagety, recept, ľahký obed, fit, fitness, čo z cukety, recepty z cukiny, letné recepty, varíme zdravo, chudnutie, diéta, fitastyl.sk

Kto ešte neskúsil cuketové špagety jednoducho nevie o čo prichádza. Tí z vás, ktorí tak urobili sa určite potešia osvieženiu tohto receptu. Dobrú chuť!

Suroviny

Suroviny na 2 porcie:

  • 2 cukety.

Na pesto:

  • hrsť píniových orieškov (príp. kešu/mandle),
  • hrsť čerstvej bazalky,
  • šťava z ½ limetky,
  • cca 50 ml olivového oleja,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • soľ.

Na restované rajčiny:

  • 250 g rajčiny cherry plum,
  • 2 ČL avokádového oleja (olivového),
  • štipka morskej soli.

Na dochutenie:

  • strúhaný parmezán.

Postup

Začneme rajčinami, ktoré umyjeme, dáme na plech, polejeme olejom, osolíme a dáme piecť do rúry na 170°C na cca 30 minút. Pokračujeme pestom, ktoré vyrobíme zmixovaním všetkých potrebných surovín v mixéri.

Cukety ošúpeme a urobíme z nich rezance buď pomocou špiralizéra alebo ručne škrabkou na zeleninu a pozdĺžne ťaháme, aby vznikli širšie rezance. K pripraveným špagetám pridáme pesto a zamiešame. Na tanier naservírujeme špagety, pridáme na ne upečené rajčiny a posypeme troškou parmezánu.