Cuketové špagety s pestom a rajčinami
Kto ešte neskúsil cuketové špagety jednoducho nevie o čo prichádza. Tí z vás, ktorí tak urobili sa určite potešia osvieženiu tohto receptu. Dobrú chuť!
Suroviny
Suroviny na 2 porcie:
- 2 cukety.
Na pesto:
- hrsť píniových orieškov (príp. kešu/mandle),
- hrsť čerstvej bazalky,
- šťava z ½ limetky,
- cca 50 ml olivového oleja,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ.
Na restované rajčiny:
- 250 g rajčiny cherry plum,
- 2 ČL avokádového oleja (olivového),
- štipka morskej soli.
Na dochutenie:
- strúhaný parmezán.
Postup
Začneme rajčinami, ktoré umyjeme, dáme na plech, polejeme olejom, osolíme a dáme piecť do rúry na 170°C na cca 30 minút. Pokračujeme pestom, ktoré vyrobíme zmixovaním všetkých potrebných surovín v mixéri.
Cukety ošúpeme a urobíme z nich rezance buď pomocou špiralizéra alebo ručne škrabkou na zeleninu a pozdĺžne ťaháme, aby vznikli širšie rezance. K pripraveným špagetám pridáme pesto a zamiešame. Na tanier naservírujeme špagety, pridáme na ne upečené rajčiny a posypeme troškou parmezánu.