Kvetnaté vegetariánske kari

Iveta Škrabáková | 29. Jan 2020
vege, vegetariánske, kari, curry, indická kuchyňa, fit, fitness, zelenina, zdravie, brokolica, karfiol, recept, čo uvariť, večera, obed, fitastyl.sk

Milovníci kari si ho radi doprajú na niekoľko spôsobov. Zelené, žlté, červené, s mäsom či morskými plodmi. Tentoraz vám prinášame jedno vynikajúce, úplne bez mäsa, vhodné aj pre vegetariánov. Dobrú chuť!

Suroviny

  • 1 karfiol,
  • ½ brokolice,
  • 1 žltá cibuľa,
  • 1 PL čerstvého najemno nasekaného zázvoru,
  • 3 strúčiky prelisovaného cesnaku,
  • 2 PL žltého kari prášku,
  • hrsť čerstvých hrachových strukov,
  • 1 ČL škorice,
  • 1 ČL mletej rasce,
  • 200 ml lúpaných paradajok (v plechovke),
  • 400 ml hustého kokosového mlieka (v plechovke),
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate.

Postup

V hrnci s osolenou vodou si uvaríme na ružičky rozobratý karfiol a brokolicu (6 – 8 min.). Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu, speníme. Pridáme cesnak a zázvor a necháme prehriať 1 – 2 minútky. Prisypeme kari, škoricu, rascu a paradajky, hrášok a premiešame.

Pomaly prilejeme kokosové mlieko a privedieme do varu, necháme prevariť 5 minút. Potom pridáme uvarený karfiol a brokolicu a spolu povaríme ešte 10 minút. Podávame napríklad s ryžou basmati. Na dozdobenie použijeme nasekanú petržlenovú vňať.

ENERGETICKÁ HODNOTA

Bez prílohy celkom : 566 kcal / 4 porcie

1 porcia : 141,5 kcal

Bielkoviny: 7,75 g

Sacharidy: 15,25 g

Tuky: 6,75 g

Vláknina: 6 g