Kvetnaté vegetariánske kari
Milovníci kari si ho radi doprajú na niekoľko spôsobov. Zelené, žlté, červené, s mäsom či morskými plodmi. Tentoraz vám prinášame jedno vynikajúce, úplne bez mäsa, vhodné aj pre vegetariánov. Dobrú chuť!
Suroviny
- 1 karfiol,
- ½ brokolice,
- 1 žltá cibuľa,
- 1 PL čerstvého najemno nasekaného zázvoru,
- 3 strúčiky prelisovaného cesnaku,
- 2 PL žltého kari prášku,
- hrsť čerstvých hrachových strukov,
- 1 ČL škorice,
- 1 ČL mletej rasce,
- 200 ml lúpaných paradajok (v plechovke),
- 400 ml hustého kokosového mlieka (v plechovke),
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate.
Postup
V hrnci s osolenou vodou si uvaríme na ružičky rozobratý karfiol a brokolicu (6 – 8 min.). Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu, speníme. Pridáme cesnak a zázvor a necháme prehriať 1 – 2 minútky. Prisypeme kari, škoricu, rascu a paradajky, hrášok a premiešame.
Pomaly prilejeme kokosové mlieko a privedieme do varu, necháme prevariť 5 minút. Potom pridáme uvarený karfiol a brokolicu a spolu povaríme ešte 10 minút. Podávame napríklad s ryžou basmati. Na dozdobenie použijeme nasekanú petržlenovú vňať.
ENERGETICKÁ HODNOTA
Bez prílohy celkom : 566 kcal / 4 porcie
1 porcia : 141,5 kcal
Bielkoviny: 7,75 g
Sacharidy: 15,25 g
Tuky: 6,75 g
Vláknina: 6 g