Kuracie stehienka sladko-pikantné

Nela Mirič | 3. júl 2017
Kuracie stehienka sladko-pikantné

Pikantné ku grilovačke patrí...

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 12 kuracích stehienok

Na marinádu:

  • 2 citróny
  • 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
  • 3 PL medu
  • 250 ml sladkej chilli omáčky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 2 PL olivového oleja
  • niekoľko stoniek medovky, oregana alebo tymianu na ozdobu

Postup

  1. Všetky suroviny na marinádu zmiešajte.
  2. Kuracie stehná umyte, vysušte a marinujte minimálne 6 hodín.
  3. Potom ich upečte na stredne rozpálenom grile, počas grilovania otáčajte stehienka pomocou grilovacích klieští, tak, aby sa opiekli rovnomerne zo všetkých strán.
  4. Konce ugrilovaných stehienok obaľte papierom na pečenie, previažte spolu s lístkami čerstvých byliniek a podávajte s pečivom a čerstvým šalátom.

Fotogaléria