Kuracie stehienka sladko-pikantné
foto: istockphoto.com
Pikantné ku grilovačke patrí...
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 12 kuracích stehienok
Na marinádu:
- 2 citróny
- 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 3 PL medu
- 250 ml sladkej chilli omáčky
- soľ
- čierne korenie
- 2 PL olivového oleja
- niekoľko stoniek medovky, oregana alebo tymianu na ozdobu
Postup
- Všetky suroviny na marinádu zmiešajte.
- Kuracie stehná umyte, vysušte a marinujte minimálne 6 hodín.
- Potom ich upečte na stredne rozpálenom grile, počas grilovania otáčajte stehienka pomocou grilovacích klieští, tak, aby sa opiekli rovnomerne zo všetkých strán.
- Konce ugrilovaných stehienok obaľte papierom na pečenie, previažte spolu s lístkami čerstvých byliniek a podávajte s pečivom a čerstvým šalátom.