Krétske cukety

Nela Mirič | 25. júl 2017
Krétske cukety

Pochutnajte si...

Suroviny

  • 250 g cukiet
  • 500 g olúpaných zemiakov
  • 2 mäsité paradajky, nakrájané na kúsky
  • 400 g rozdrobeného syra feta
  • ½ šálky olivového oleja
  • ½ lyžičky oregana
  • niekoľko lístkov mäty
  • čerstvo mleté čierne
  • korenie podľa chuti

Postup

  1. Umyté cukety nakrájajte na centimetrové plátky a odložte na hodinu do misy, potom ich zlejte.
  2. Rovnako široké plátky nakrájajte zo zemiakov.
  3. Paradajky premiešajte so syrom, mätou aj korením a opatrne spojte s cuketami.
  4. Zapekaciu misu vytrite olejom a navrstvite polovicu zemiakov.
  5. Poukladajte polovicu cuketovej zmesi, na ňu zvyšok zemiakov a dielo zavŕšte cuketami.
  6. Posypte pamajoránom a vložte do stredne vyhriatej rúry.
  7. Jedlo je hotové, keď zmäknú zemiaky.