Krétske cukety
foto: istockphoto.com
Pochutnajte si...
Suroviny
- 250 g cukiet
- 500 g olúpaných zemiakov
- 2 mäsité paradajky, nakrájané na kúsky
- 400 g rozdrobeného syra feta
- ½ šálky olivového oleja
- ½ lyžičky oregana
- niekoľko lístkov mäty
- čerstvo mleté čierne
- korenie podľa chuti
Postup
- Umyté cukety nakrájajte na centimetrové plátky a odložte na hodinu do misy, potom ich zlejte.
- Rovnako široké plátky nakrájajte zo zemiakov.
- Paradajky premiešajte so syrom, mätou aj korením a opatrne spojte s cuketami.
- Zapekaciu misu vytrite olejom a navrstvite polovicu zemiakov.
- Poukladajte polovicu cuketovej zmesi, na ňu zvyšok zemiakov a dielo zavŕšte cuketami.
- Posypte pamajoránom a vložte do stredne vyhriatej rúry.
- Jedlo je hotové, keď zmäknú zemiaky.