Cuketová pizza (bezlepková)
Nezavrhnite tento recept, ak náhodou nemáte radi cuketu, alebo nie ste fanúšikom zeleniny. Chuť pizze ako ju nepoznáte, v cuketovej verzii príjemne prekvapí vaše chuťové poháriky. Poteší navyše aj celiatikov, je totiž prirodzene bezlepková.
Suroviny
- 2 cukety,
- 4 vajíčka,
- 80 g tvrdý syr (parmezán),
- soľ,
- 1 strúčik cesnaku.
Obloha podľa chuti:
- paradajkový základ,
- šunka,
- syr,
- mozzarella a pod.
Postup
Cuketu očistíme a postrúhame najemno, osolíme a necháme 15 minúť odpočívať. Za tento čas pustí množstvo šťavy, ktorú si po uplynutí času vyžmýkame tak, aby nám v rukách ostala len guľka z cukiet. Do cuketového cesta pridáme 4 vajíčka, cca štvrť lyžičky soli a postrúhaný tvrdý syr. Všetky ingrediencie spolu premiešame, vznikne nám redšie cesto.
Pripravíme si papierom vystlaný plech na pečenie a vylejeme naň cesto, ktoré rozotrieme/vyformujeme do okrúhleho tvaru ako pizzové cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C, po dobu 15 minút. Potom môžeme pizzu vybrať a "doladiť" oblohou podľa svojich predstáv. Môžeme pridať čokoľvek okrem syra a pečieme na zrhuba 15 minút. Potom pridáme syr a dopekáme ešte cca 8 - 10 minút.
Dobrú chuť!