Cuketová pizza (bezlepková)

Iveta Škrabáková | 9. apríl 2019
cuketová pizza, bezlepková pizza, cuketové cesto, cuketa, syr, pizza, bez lepku, bezgluténová pizza, zeleninová pizza

Nezavrhnite tento recept, ak náhodou nemáte radi cuketu, alebo nie ste fanúšikom zeleniny. Chuť pizze ako ju nepoznáte, v cuketovej verzii príjemne prekvapí vaše chuťové poháriky. Poteší navyše aj celiatikov, je totiž prirodzene bezlepková.

Suroviny

  • 2 cukety,
  • 4 vajíčka,
  • 80 g tvrdý syr (parmezán),
  • soľ,
  • 1 strúčik cesnaku.

Obloha podľa chuti:

  • paradajkový základ,
  • šunka,
  • syr,
  • mozzarella a pod.

Postup

Cuketu očistíme a postrúhame najemno, osolíme a necháme 15 minúť odpočívať. Za tento čas pustí množstvo šťavy, ktorú si po uplynutí času vyžmýkame tak, aby nám v rukách ostala len guľka z cukiet. Do cuketového cesta pridáme 4 vajíčka, cca štvrť lyžičky soli a postrúhaný tvrdý syr. Všetky ingrediencie spolu premiešame, vznikne nám redšie cesto.

Pripravíme si papierom vystlaný plech na pečenie a vylejeme naň cesto, ktoré rozotrieme/vyformujeme do okrúhleho tvaru ako pizzové cesto. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C, po dobu 15 minút. Potom môžeme pizzu vybrať a "doladiť" oblohou podľa svojich predstáv. Môžeme pridať čokoľvek okrem syra a pečieme na zrhuba 15 minút. Potom pridáme syr a dopekáme ešte cca 8 - 10 minút.

Dobrú chuť!