Cuketové rezance s koriandrom
foto: istockphoto.com
Máte chuť na cestoviny ale múka vám nerobí dobre? Stavte na cuketové.
Suroviny
- 5 ks cca 20 cm dlhých cukiet
- šťava z ½ citróna
- 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
- šálka koriandrových lístkov
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- grilované mäso alebo ryba
- pečivo
Postup
- Z cukiet odkrojte konce a za pomoci škrabky na zeleninu ich nakrájajte na rezance.
- Vložte ich do sitka, primiešajte citrónovú šťavu a štipku soli, prikryte a nechajte minimálne 2 hodiny, ale radšej dlhšie, odkvapkať.
- Ďalšej vody ich zbavte niekoľkonásobným stlačením rukami.
- Nakoniec ich premiestnite do misy, postriekajte olivovým olejom a zľahka premiešajte s korením a koriandrom.
- Podávajte s mäsom a pečivom.