Kuracie souvlaki
foto: istockphoto.com
Srdečné pozdravy z Grécka.
Suroviny
(pre 4 osoby)
- 500 g kuracích pŕs
Na marinádu:
- šťava z polovice citróna
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL nasekaného čerstvého oregana
- 3-4 lístky mäty
- kúsok chili papričky (bez semienok)
- čierne korenie
- soľ
Postup
- Všetky koreniny premiešajte so šťavou z citróna a olivovým olejom.
- Kuracie mäso nkrájajte na dlhšie pásy a marinujte minimálne 3 hodiny.
- Drevené špajle namočte na niekoľko minút do vody, aby sa pri grilovaní nespálili a navlečte na ne marinované mäso do tvaru vlnovky.
- Opekajte na grile z každej strany dozlatista.
- Podávajte s tzatziky omáčkou a pita chlebom.