Kuracie souvlaki

Nela Mirič | 3. júl 2017
Kuracie souvlaki

Srdečné pozdravy z Grécka.

Suroviny

(pre 4 osoby)

  • 500 g kuracích pŕs

Na marinádu:

  • šťava z polovice citróna
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL nasekaného čerstvého oregana
  • 3-4 lístky mäty
  • kúsok chili papričky (bez semienok)
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. Všetky koreniny premiešajte so šťavou z citróna a olivovým olejom.
  2. Kuracie mäso nkrájajte na dlhšie pásy a marinujte minimálne 3 hodiny.
  3. Drevené špajle namočte na niekoľko minút do vody, aby sa pri grilovaní nespálili a navlečte na ne marinované mäso do tvaru vlnovky.
  4. Opekajte na grile z každej strany dozlatista.
  5. Podávajte s tzatziky omáčkou a pita chlebom.

Fotogaléria