Thajské kari s domácim kokosovým mliekom
Voňavé krémové kari nás vždy mysľou privedie do atmosféry dovolenky. Pripravte si ho doma so svojim vlastným domácim kokosovým mliekom. (návod v našich receptoch)
Suroviny
- 2 – 4 lyžice červenej karí pasty,
- šálku čerstvého ananásu nakrájaného nadrobno,
- 2 očistené kuracie prsia,
- 2 plechovky kokosového mlieka,
- 1/2 šálky mrazeného hrášku,
- 4 lyžice rybej omáčky,
- 500 g jazmínovej ryže,
- soľ na ochutenie,
- trochu limetkovej šťavy,
- 2 lyžice trstinového cukru.
Postup
Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky. Vo woku alebo hrnci rozmixujeme ponorným mixérom karí pastu s kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia a rybiu omáčku a varíme približne 20 minút na miernom ohni. Občas premiešame.
Medzitým si uvaríme jazmínovú ryžu. Po 20 minútach pridáme do kokosového mlieka hrášok, ananás, cukor a podľa chuti môžeme ešte dosoliť rybou omáčkou alebo pridať pikantnú karí pastu. Všetko spolu varíme približne 7 minút. Na záver pridáme šťavu z 1/2 limetky, premiešame a podávame s ryžou. Dobrú chuť!