kari, curry, karí, domáce, kuracie, mäso, ázia, jedlo, mňam, kokosové mlieko, thajské jedlo, príprava,

Thajské kari s domácim kokosovým mliekom

30.8.2019 v kategórii Hlavné jedlá , autor Jana Tesák Potomová foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Voňavé krémové kari nás vždy mysľou privedie do atmosféry dovolenky. Pripravte si ho doma so svojim vlastným domácim kokosovým mliekom. (návod v našich receptoch)

Suroviny

  • 2 – 4 lyžice červenej karí pasty,
  • šálku čerstvého ananásu nakrájaného nadrobno,
  • 2 očistené kuracie prsia,
  • 2 plechovky kokosového mlieka,
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku,
  • 4 lyžice rybej omáčky,
  • 500 g jazmínovej ryže,
  • soľ na ochutenie,
  • trochu limetkovej šťavy,
  • 2 lyžice trstinového cukru.

Postup

Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky. Vo woku alebo hrnci rozmixujeme ponorným mixérom karí pastu s kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia a rybiu omáčku a varíme približne 20 minút na miernom ohni. Občas premiešame.

Medzitým si uvaríme jazmínovú ryžu. Po 20 minútach pridáme do kokosového mlieka hrášok, ananás, cukor a podľa chuti môžeme ešte dosoliť rybou omáčkou alebo pridať pikantnú karí pastu. Všetko spolu varíme približne 7 minút. Na záver pridáme šťavu z 1/2 limetky, premiešame a podávame s ryžou. Dobrú chuť!

Komentáre