Thajské kari s domácim kokosovým mliekom

Jana Tesák Potomová | 30. august 2019
kari, curry, karí, domáce, kuracie, mäso, ázia, jedlo, mňam, kokosové mlieko, thajské jedlo, príprava,

Voňavé krémové kari nás vždy mysľou privedie do atmosféry dovolenky. Pripravte si ho doma so svojim vlastným domácim kokosovým mliekom. (návod v našich receptoch)

Suroviny

  • 2 – 4 lyžice červenej karí pasty,
  • šálku čerstvého ananásu nakrájaného nadrobno,
  • 2 očistené kuracie prsia,
  • 2 plechovky kokosového mlieka,
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku,
  • 4 lyžice rybej omáčky,
  • 500 g jazmínovej ryže,
  • soľ na ochutenie,
  • trochu limetkovej šťavy,
  • 2 lyžice trstinového cukru.

Postup

Kuracie prsia nakrájame na drobné kocky. Vo woku alebo hrnci rozmixujeme ponorným mixérom karí pastu s kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia a rybiu omáčku a varíme približne 20 minút na miernom ohni. Občas premiešame.

Medzitým si uvaríme jazmínovú ryžu. Po 20 minútach pridáme do kokosového mlieka hrášok, ananás, cukor a podľa chuti môžeme ešte dosoliť rybou omáčkou alebo pridať pikantnú karí pastu. Všetko spolu varíme približne 7 minút. Na záver pridáme šťavu z 1/2 limetky, premiešame a podávame s ryžou. Dobrú chuť!