Kuracie prsia so zeleninou a balzamikovou omáčkou
Niečo nie len pre paleo jedlíkov. Mäsko a zeleninka. Chutne a zdravo.
Suroviny
(pre 2 osoby)
- 4 ks kuracích pŕs
- 1 PL kačacej masti
- 100 g masla
- 150 ml balzamikového octu
- 1 PL medu
- 100 ml kuracieho vývaru
- Soľ Čierne korenie
- 2 cukiny
- 1 strúčik cesnaku
- 6 cherry rajčín
- Mix listových šalátov
Postup
1. Kožu na kuracích prsiach narežte na niekoľkých miestach. Položte ich kožou smerom nadol na rozohriatu panvicu, kde ste zahriali kačaciu masť, tak aby sa koža sa opiekla dozlatista. Opečte dozlatista aj z druhej strany a dopečte v rúre vyhriatej na 200 °C.
2. Tuk z panvice zlejte, do panvice nalejte balzamikový ocot, za stáleho miešania zredukujte, prilejte kurací vývar, pridajte maslo a premiešajte. Nakoniec pridajte med a opäť premiešajte.
3. Cukiny nakrájajte pozdĺžne na tenulinké plátky, potrite ich marinádou: (2 PL olivového oleja + 1/2 PL citrónovej šťavy + soľ + tymián) a orestute ich na grilovacej panvici.
4. Na tanier naservírujte zmes listového šalátu, pokračujte kuracím prsíčkom, ktoré prelejte omáčkou a pridajte grilované cukiny.
5. Ako prílohu si vyberte jednu z možností, ktoré sme pre vás pripravili – výborne sa hodia napr. hranolčeky zo sladkých zemiakov, hráškové pyré alebo pyré zo sladkých zemiakov.