Placky z quinoy s parmezánom
foto: istockphoto.com
Placky z nezvyčajnej ingrediencie
Suroviny
- 2 šálky quinoy
- 4 – 5 PL najemno nastrúhaného parmezánu
- 4 šálky zeleninového vývaru kúsok
- (cca 10 cm) stonky stonkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 2 vajcia
- petržlenová vňať
- rastlinný olej na pečenie
Postup
1. Quinou prepláchnite pod tečúcou vodou, dajte ju do hrnca, zalejte kuracím (zeleninovým) vývarom, priveďte do varu a nechajte cca 20 minút postáť pod pokrievkou, kým vývar neabsorbuje. Nechajte ju vychladnúť.
2. Stonkový zeler a cesnak nakrájajte nadrobno a cca 5 minút restuje dosklovita na olivovom oleji. Premiešajte s vychladnutou quinoou.
3. Pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie a strúhaný parmezán – dobre premiešajte.
4. Z pripravenej hmoty tvarujte malé placky a opečte ich na malom množstve rastlinného oleja dozlatista z oboch strán. Podávajte so zeleninovým šalátom.