Vegetariánska plnená paprika

Iveta Škrabáková | 27. Jan 2020
fit, plnená paprika, brokolica, karfiol, feta, recept, domáci, fitness, zdravie, diéta, chudnutie, zdravé varenie, pečenie, recepty, večera, obed, čo uvariť, fitastyl.sk

Pamätáte si ešte, keď ste boli deti a mamina vám pripravila voňavú plnenú papriku? Trochu rozdiel od tej, ktorú podávali v školskej jedálni, však? Vedeli ste o tom, že sa dá skvelo pripraviť aj bez mäsa? Že nie? Tak čítajte ďalej, zdravá plnená paprika sa raz dva stane hitom domácnosti.

Suroviny

  • 4 veľké mäsité papriky,
  • 1 karfiol,
  • ½ brokolice (voliteľné),
  • 200 g feta syru,
  • 50 g cheddaru,
  • 1,5 ČL oregana,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 PL olivového oleja,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie.

Postup

Papriky umyjeme, rozkrojíme na dve dlhšie polovice a zbavíme vnútra. Pripravené poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V menšej miske si zmiešame olivový olej s prelisovaným strúčikom cesnaku a oreganom. Karfiol i brokolicu rozobraté na ružičky uvaríme (6 – 8 min.) v osolenej vode.

Scedíme ho a v mise rozpučíme vidličkou tak, aby nebol na kašu ale vznikla hrudkovitá zmes. Tú zmiešame s ¾ pripraveného feta syru, s cheddarom, pripravenou olejovou zmesou, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Zmesou naplníme papriky a posypeme zvyšným feta syrom.

Kto chce k paprikám naukladá varenú brokolicu. Pokvapkáme trochou olivového oleja a pečieme v rúre predhriatej na 200°C po dobu 25 minút.

ENERGETICKÁ HODNOTA

Celkom: 1086 kcal / 4 porcie

1 porcia: 271,5

Bielkoviny:15,5 g

Sacharidy: 13,5 g

Tuky: 20 g

Vláknina: 5,75 g