Vegetariánska plnená paprika
Pamätáte si ešte, keď ste boli deti a mamina vám pripravila voňavú plnenú papriku? Trochu rozdiel od tej, ktorú podávali v školskej jedálni, však? Vedeli ste o tom, že sa dá skvelo pripraviť aj bez mäsa? Že nie? Tak čítajte ďalej, zdravá plnená paprika sa raz dva stane hitom domácnosti.
Suroviny
- 4 veľké mäsité papriky,
- 1 karfiol,
- ½ brokolice (voliteľné),
- 200 g feta syru,
- 50 g cheddaru,
- 1,5 ČL oregana,
- 1 strúčik cesnaku,
- 2 PL olivového oleja,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Papriky umyjeme, rozkrojíme na dve dlhšie polovice a zbavíme vnútra. Pripravené poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V menšej miske si zmiešame olivový olej s prelisovaným strúčikom cesnaku a oreganom. Karfiol i brokolicu rozobraté na ružičky uvaríme (6 – 8 min.) v osolenej vode.
Scedíme ho a v mise rozpučíme vidličkou tak, aby nebol na kašu ale vznikla hrudkovitá zmes. Tú zmiešame s ¾ pripraveného feta syru, s cheddarom, pripravenou olejovou zmesou, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Zmesou naplníme papriky a posypeme zvyšným feta syrom.
Kto chce k paprikám naukladá varenú brokolicu. Pokvapkáme trochou olivového oleja a pečieme v rúre predhriatej na 200°C po dobu 25 minút.
ENERGETICKÁ HODNOTA
Celkom: 1086 kcal / 4 porcie
1 porcia: 271,5
Bielkoviny:15,5 g
Sacharidy: 13,5 g
Tuky: 20 g
Vláknina: 5,75 g