Ryžovo-špenátové fašírky so syrom

Redakcia | 10. február 2022
zeleninové fašírky, zeleninové placky, ryžové placky

Je vám ľúto vyhodiť ryžu z predchádzajúceho dňa? Zrecyklujte ju! Pridaním chutných korenín, cesnaku a špenátu si pripravíte chutný obed alebo večeru.

Suroviny

•    uvarená ryža
•    vajíčko
•    hrsť posekaných listov špenátu alebo špenátový pretlak
•    strúhaný syr
•    strúčik cesnaku
•    soľ, koreniny a bylinky podľa chuti
•    kyslá smotana na dip

Postup

V tomto recepte je množstvo surovín doslova „od oka"  podľa množstva ryže, ktorú potrebujeme spotrebovať.  Všetky suroviny zmiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky. Na zahustenie môžeme použiť jemnú strúhanku alebo celozrnnú múku. Poukladáme ich na papier na pečenie a pečieme v rúre približne 20 minút z každej strany. Ako prílohu podávame listy čerstvého špenátu, avokádo a akýkoľvek dip.

Dip: Ľahkým a chutným variantom je kombinácia kyslej smotany a  prelisovaného cesnaku so štipkou soli.