Ryžovo-špenátové fašírky so syrom
Je vám ľúto vyhodiť ryžu z predchádzajúceho dňa? Zrecyklujte ju! Pridaním chutných korenín, cesnaku a špenátu si pripravíte chutný obed alebo večeru.
Suroviny
• uvarená ryža
• vajíčko
• hrsť posekaných listov špenátu alebo špenátový pretlak
• strúhaný syr
• strúčik cesnaku
• soľ, koreniny a bylinky podľa chuti
• kyslá smotana na dip
Postup
V tomto recepte je množstvo surovín doslova „od oka" podľa množstva ryže, ktorú potrebujeme spotrebovať. Všetky suroviny zmiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky. Na zahustenie môžeme použiť jemnú strúhanku alebo celozrnnú múku. Poukladáme ich na papier na pečenie a pečieme v rúre približne 20 minút z každej strany. Ako prílohu podávame listy čerstvého špenátu, avokádo a akýkoľvek dip.
Dip: Ľahkým a chutným variantom je kombinácia kyslej smotany a prelisovaného cesnaku so štipkou soli.