Pečené kuracie prsia na limetke s rukolovým šalátom
Ľahko stráviteľný obed, po ktorom sa budete cítiť dostatočne sýty, no nebudete mať chuť na dvojhodinový spánok za pracovným stolom? Jedlo, ktoré obsahuje rozmanité, dokonale zladené chute? Tento recept rozhodne splní vaše požiadavky.
Suroviny
- 4 kuracie prsia,
- Mix korenín:1/4 ČL karí, 1/2 ČL mletej rasce, 1/4 ČL mletého bieleho korenia, 1 roztlačený cesnak + 1 ČL medu,
- 1 limetka,
- 1 avokádo,
- 1/2 šálky kuracieho vývaru,
- 1 balenie rukoly (stredne veľká misa),
- 1 šálka čerstvého hrášku,
- 1 uhorka,
- 4 PL olivového oleja,
- 2 PL vínneho octu,
- 1 ČL medu,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Postup
Kuracie prsia nasoľte a posypte ich zmesou korenia. Na panvici zahrejte olej a prsia pokvapkajte lyžičkou medu a rýchlo ich prudko opečte z obidvoch strán (cca 3 minúty). Potom opečené prsia preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, zalejte vývarom a do vývaru dajte 3 – 4 kolieska limetky (šupu odstráňte).
Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút. Podávajte so šalátom, ktorý pripravíte zmiešaním čerstvého hrášku, rukoly, kúskami uhorky a avokáda. Tesne pred podávaním šalát premiešajte so zálievkou.