Zemiakové placky s kaviárom

Redakcia | 21. december 2016
Zemiakové placky s kaviárom

Čo tak skombinovať klasiku s exotikou?

Suroviny

(pre 6 osôb)

  • 5 – 6 zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • soľ
  • 2 PL hladkej múky
  • mleté čierne korenie
  • 250 g syra typu  Lučina
  • 2 ČL dijonskej horčice
  • 200 g kaviáru
  • čerstvá kôprová vňať
  • rastlinný olej na smaženie

 

 

Postup

 

  1. Zemiaky ošúpte a nahrubo nastrúhajte. Pridajte soľ, korenie, múku, vajce a roztlačený cesnak. Premiešajte.
  2. V panvici na smaženie zahrejte rastlinný olej a z cesta tvarujte pomocou lyžice placky, ktoré opečte z každej strany dozlatista. Prebytočný olej odsajte papierovou servítkou.
  3. Lučinu zmiešajte s dijonskou horčicou. Každú placku potrite malým množstvom syrovej nátierky, ozdobte kaviárom a kôprovou vňaťou.