Zemiakové placky s kaviárom
foto: istockphoto.com
Čo tak skombinovať klasiku s exotikou?
Suroviny
(pre 6 osôb)
- 5 – 6 zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajce
- soľ
- 2 PL hladkej múky
- mleté čierne korenie
- 250 g syra typu Lučina
- 2 ČL dijonskej horčice
- 200 g kaviáru
- čerstvá kôprová vňať
- rastlinný olej na smaženie
Postup
- Zemiaky ošúpte a nahrubo nastrúhajte. Pridajte soľ, korenie, múku, vajce a roztlačený cesnak. Premiešajte.
- V panvici na smaženie zahrejte rastlinný olej a z cesta tvarujte pomocou lyžice placky, ktoré opečte z každej strany dozlatista. Prebytočný olej odsajte papierovou servítkou.
- Lučinu zmiešajte s dijonskou horčicou. Každú placku potrite malým množstvom syrovej nátierky, ozdobte kaviárom a kôprovou vňaťou.