Šampiňónové ragú

Nela Mirič | 11. september 2017
Šampiňónové ragú

Rýchla a elegantná večera.

Suroviny

  • 300 g šampiňónov
  • 3 šalotky
  • 1 PL hladkej múky
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 250 ml smotany na varenie
  • viazanička petržlenovej vňate
  • rozmarín (malý kúsok čerstvého rozmarínu)
  • 1 dcl suchého bieleho vína
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup

1. Šampiňóny umyte, nakrájajte na polovice.

2. Šalotku nakrájajte nadrobno a speňte ju na rastlinnom oleji v hrnci alebo v panvici s hrubším dnom, pridajte vetvičku rozmarínu (tú neskôr odstráňte).

3. Pridajte nakrájané šampiňóny, soľ, mleté korenie a za stáleho miešania šampiňóny restujte do zlatista cca 5 minút. Potom prilejte biele víno, prikryte a nechajte ešte dovariť ďalších cca 5 minút.

4. Smotanu na varenie vylejte do misky a rozmiešajte v nej metličkou 1 PL múky.

5. Nalejte na šampiňóny a premiešavajte, až kým smotana mierne nezhustne. Odstavte.

6. Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, s pečivom.