Šampiňónové ragú
foto: istockphoto.com
Rýchla a elegantná večera.
Suroviny
- 300 g šampiňónov
- 3 šalotky
- 1 PL hladkej múky
- 3 PL rastlinného oleja
- 250 ml smotany na varenie
- viazanička petržlenovej vňate
- rozmarín (malý kúsok čerstvého rozmarínu)
- 1 dcl suchého bieleho vína
- soľ
- mleté biele korenie
Postup
1. Šampiňóny umyte, nakrájajte na polovice.
2. Šalotku nakrájajte nadrobno a speňte ju na rastlinnom oleji v hrnci alebo v panvici s hrubším dnom, pridajte vetvičku rozmarínu (tú neskôr odstráňte).
3. Pridajte nakrájané šampiňóny, soľ, mleté korenie a za stáleho miešania šampiňóny restujte do zlatista cca 5 minút. Potom prilejte biele víno, prikryte a nechajte ešte dovariť ďalších cca 5 minút.
4. Smotanu na varenie vylejte do misky a rozmiešajte v nej metličkou 1 PL múky.
5. Nalejte na šampiňóny a premiešavajte, až kým smotana mierne nezhustne. Odstavte.
6. Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, s pečivom.