Citrónové kura so zemiakmi

Nela Mirič | 1. august 2017
Citrónové kura so zemiakmi

Pre milovníkov mäsa. Klasika po prímorsky.

Suroviny

Pre 4 osoby

  • 1 kura rozdelené na časti
  • 4 PL čiernych olív
  • 3 citróny v bio kvalite
  • 10 stredne veľkých mladých zemiakov
  • 3 šalotky
  • 2 veľké hlavičky cesnaku
  • koriandrová vňať
  • mletá červená paprika
  • čierne korenie
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup

  1. Rozporciované kura umyte, osušte a nasoľte.
  2. Z olivového oleja, 3 ČL mletej papriky, 2 roztlačených strúčikov cesnaku, mletého čierneho korenia a citrónovej šťavy si pripravte marinádu, ktorou kúsky kuraťa výdatne potriete a necháte cca 5 hodín marinovať v chladničke.
  3. Zemiaky umyte, nešúpte ich a rozkrojte ich na polovice. 
  4. Do pekáča poukladajte kúsky kuraťa, rozpolené zemiaky, olivy, rozpolené hlavičky cesnaku, rozpolené citróny, rozpolené šalotky.
  5. Všetko výdatne pokvapkajte olivovým olejom a posypte nahrubo natrhanou koriandrovou vňaťou.
  6. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 1 hodinu do zlatista