Citrónové kura so zemiakmi
foto: istockphoto.com
Pre milovníkov mäsa. Klasika po prímorsky.
Suroviny
Pre 4 osoby
- 1 kura rozdelené na časti
- 4 PL čiernych olív
- 3 citróny v bio kvalite
- 10 stredne veľkých mladých zemiakov
- 3 šalotky
- 2 veľké hlavičky cesnaku
- koriandrová vňať
- mletá červená paprika
- čierne korenie
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- 4 PL olivového oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
Postup
- Rozporciované kura umyte, osušte a nasoľte.
- Z olivového oleja, 3 ČL mletej papriky, 2 roztlačených strúčikov cesnaku, mletého čierneho korenia a citrónovej šťavy si pripravte marinádu, ktorou kúsky kuraťa výdatne potriete a necháte cca 5 hodín marinovať v chladničke.
- Zemiaky umyte, nešúpte ich a rozkrojte ich na polovice.
- Do pekáča poukladajte kúsky kuraťa, rozpolené zemiaky, olivy, rozpolené hlavičky cesnaku, rozpolené citróny, rozpolené šalotky.
- Všetko výdatne pokvapkajte olivovým olejom a posypte nahrubo natrhanou koriandrovou vňaťou.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 1 hodinu do zlatista