0 Objednávka Prihlásenie
FIT štýl
Pomoc Ukrajine
fitstyl predplatne
  • Články
  • Recepty
  • Poradne
  • Súťaže
  • Diéty od A-Z
  • Objednávka
  • Challenge
  • Running team
  • FIT štýl
  • Recepty
  • Hlavné jedlá

Zapekaný kel

Mgr. Alena Pethoova | 23. september 2016
Zapekaný kel
foto: istockphoto.com

Ružičkový kel s balzamikom, hroznom a pekanovými orechmi

Suroviny

  • 4 šálky ružičkového kelu
  • 3 PL olivového oleja
  • ½ šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 PL balzamikového octu
  • 1 - 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • štipka vločiek  sušenej chilli papričky
  • morská soľ
  • strapec červeného hrozna (ak je hrozne väčšie, prekrojte každú guličku na polovicu)
  • ½ šálky pekanových orechov
  • 3 – 4 vetvičiek tymianu

Postup

1.       Umyte ružičkový kel a každú hlavičku prekrojte na polovicu.

2.       Z olivového oleja, vývaru, balzamikového octu a roztlačeného cesnaku pripravte zálievku.

3.       Ružičkový kel, hrozno a pekanové orechy dajte do zapekacej misy, zalejte zálievkou a potriasaním všetko spolu premiešajte.

4.       Posypte malým množstvom vločiek čili papričky (ak nemáte radi pikantné, tento krok vynechajte) a morskou soľou.

5.       Tymian natrhajte a rovnomerne ním posypte  ružičkový kel.

6.       Pečte cca 45 minút pri teplote 180 °C, posledných 10 minút zvýšte na 200 °C.

7.       Ružičkový kel je hotový, keď je krásne dozlatista opečený a „lepkavý“.

Fotogaléria

◁ Predchádzajúci
Ďalší ▷

Súvisiace články

papaja, papaya, kuracie maso, obed, večera, jedlo, fit, chudnutie, recept, fit, fit štýl

Papája kuracie kúsky

mäso, kuracie, kura, jablko, rozmarín, recept, fit, fitastyl.sk, recepty, obed, večera, pečené kura, výživa, strava, zdravie, chudnutie, wellness, životný štýl

Zapekané kuracie prsia s jablkom a rozmarínom

Kuracie souvlaki

Kuracie souvlaki

Zravé morčacie tortilly z kokosovej múky plné bielkovín

Domáce tortilly z kokosovej múky s morčacím mäsom

Bôby faba so zálievkou s pečeným cesnakom

Bôby faba so zálievkou s pečeným cesnakom

Šampiňónový hamburger

Šampiňónový hamburger

Najobľúbenejšie články

24 hodín Týždeň Mesiac
  1. Vhodné potraviny pri nízkohistamínovej diéte
  2. Trpíte celiakiou? Takto prežijete dovolenku bez stresu, hladu a bolestí!
  3. Domáca LEKÁRNIČKA: Pri dusivom KAŠLI pomôže MAJORÁN
  4. DOMÁCI RECEPT NA ŠALVIOVÝ SIRUP OD BABIČKY
  5. Nátierky pre každú príležitosť: Od výdatných raňajok až po večernú párty
  1. Vhodné potraviny pri nízkohistamínovej diéte
  2. Domáca LEKÁRNIČKA: Pri dusivom KAŠLI pomôže MAJORÁN
  3. DOMÁCI RECEPT NA ŠALVIOVÝ SIRUP OD BABIČKY
  4. Ryžová diéta: Prečistite sa zvnútra
  5. Nátierky pre každú príležitosť: Od výdatných raňajok až po večernú párty
  1. Domáca LEKÁRNIČKA: Pri dusivom KAŠLI pomôže MAJORÁN
  2. Vhodné potraviny pri nízkohistamínovej diéte
  3. Ryžová diéta: Prečistite sa zvnútra
  4. European Natural Cup 2025: Keď forma hovorí za všetko
  5. Žlčníková diéta: vhodné a nevhodné potraviny

Súťaže

Archív súťaží

Casopis fit styl online nahlad
Pre skvalitnenie poskytovaných služieb používame cookies. Ďalším pokračovaním prehliadania na portáli súhlasíte s Pravidlami používania portálu FIT štýl.

Odkazy

  • O nás
  • Inzercia
  • Kontakty
  • Spracovanie osobných údajov
  • Všeobecné podmienky používania portálu

Klub FIT štýl

Zaregistruj sa do Klubu FIT štýl a získaj prístup k zľavám, informáciám a súťažiam:

Operačný program Bratislavský Kraj
Ministerstvo Poľnohospodárstva a Rozvoja Vidieka
Slovenská Republika
Európska Únia

Tento projekt je spolufinancovaný Európskou Úniou z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Copyright ©2025 ORBIS IN, s.r.o. | fitastyl.sk (on-line) ISSN 2644-6502

Prihlás sa do Klubu FIT štýl

Zaregistruj sa do Klubu FIT štýl a získaj prístup k zľavám, informáciám a súťažiam: