Zapekané kuracie prsia s jablkom a rozmarínom

Iveta Škrabáková | 30. október 2019
mäso, kuracie, kura, jablko, rozmarín, recept, fit, fitastyl.sk, recepty, obed, večera, pečené kura, výživa, strava, zdravie, chudnutie, wellness, životný štýl

Šťavnaté mäsko prevoňané jabĺčkom a rozmarínom vykúzlia dokonalý obed v kruhu rodiny.

Suroviny

na 4 porcie

  • ½ PL masla,
  • ½ PL extra panenského olivového  oleja,
  • 1 menšia červená cibuľa,
  • 2 jablká,
  • 750 g kuracích pŕs,
  • 1 vrchovatá PL čerstvého rozmarínu,
  • ½ ČL soli,
  • ¼ ČL čerstvo namletého čierneho korenia,
  • 2 PL jablčného octu.

Postup

Kuracie prsia si umyjeme a osušíme a nakrájame na menšie plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na rezance. Na rozohriatu panvicu si si dáme olej, maslo a cibuľu s mäsom na 5 minút orestujeme. Potom stiahneme z panvice a premiestnime do keramickej nádoby na pečenie. Na mäso poukladáme nakrájané jablká, vetvičky rozmarínu.

Polejeme jablčným octom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C na 15 minút. Podľa potreby môžeme podliať vodou. Potom odkryjeme, polejeme výpekom a dopekáme cca ďalších 15 minút do zlatista. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre alebo varenou quinoou.

ENERGETICKÁ HODNOTA

  • Celkom : 5003 KJ = 1195 kcal
  • 1 porcia : 299 kcal
  • Bielkoviny: 56 g
  • Sacharidy:  9,6 g
  • Tuky: 7 g
  • Vláknina: 1,75 g