Zapekané kuracie prsia s jablkom a rozmarínom
Šťavnaté mäsko prevoňané jabĺčkom a rozmarínom vykúzlia dokonalý obed v kruhu rodiny.
Suroviny
na 4 porcie
- ½ PL masla,
- ½ PL extra panenského olivového oleja,
- 1 menšia červená cibuľa,
- 2 jablká,
- 750 g kuracích pŕs,
- 1 vrchovatá PL čerstvého rozmarínu,
- ½ ČL soli,
- ¼ ČL čerstvo namletého čierneho korenia,
- 2 PL jablčného octu.
Postup
Kuracie prsia si umyjeme a osušíme a nakrájame na menšie plátky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na rezance. Na rozohriatu panvicu si si dáme olej, maslo a cibuľu s mäsom na 5 minút orestujeme. Potom stiahneme z panvice a premiestnime do keramickej nádoby na pečenie. Na mäso poukladáme nakrájané jablká, vetvičky rozmarínu.
Polejeme jablčným octom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 220°C na 15 minút. Podľa potreby môžeme podliať vodou. Potom odkryjeme, polejeme výpekom a dopekáme cca ďalších 15 minút do zlatista. Podávame so zemiakmi pečenými v rúre alebo varenou quinoou.
ENERGETICKÁ HODNOTA
- Celkom : 5003 KJ = 1195 kcal
- 1 porcia : 299 kcal
- Bielkoviny: 56 g
- Sacharidy: 9,6 g
- Tuky: 7 g
- Vláknina: 1,75 g