Papája kuracie kúsky

Redakcia | 11. jún 2019
papaja, papaya, kuracie maso, obed, večera, jedlo, fit, chudnutie, recept, fit, fit štýl

Papája je výživné a nízkokalorické ovocie. Preto je viac než vhodná pri redukcii hmotnosti, ale aj pri jej udržaní. Má množstvo zdravotných pozitív, hlavne v oblasti trávenia, vylučovania, detoxikácie a celkovej podpory metabolizmu. Vyskúšajte ju v kombinácii s mäsom. Príjemne vás prekvapí.

Suroviny

  • 4 kuracie prsia nakrájané na kocky,
  • 1 papáju, očistenú, taktiež nakrájanú na kocky,
  • 1 cibuľku nadrobno nasekanú,
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • 250 ml kokosového mlieka,
  • 1 lyžičku kokosového cukru,
  • 1 struk vanilky po dĺžke rozkrojený.
  • Himalájsku soľ,
  • čierne korenie podľa chuti,
  • ako prílohu varenú jazmínovú ryžu.

Postup

V hrnci zmiešame kokosové mlieko, cukor a vanilku, privedieme k varu. Zmes odstavíme a necháme, aby sa chute prepojili. Na veľkej panvici rozpálime olej, pridáme cibuľku, opečieme do sklovita a pridáme mäso.

Mäso podusíme domäkka, osolíme, okoreníme. Následne pridáme kúsky papáje a opekáme 5 minút. Zatiaľ čo sa zmes dusí, vytiahneme z kokosového mlieka vanilku a tupou hranou noža zoškrabneme zrniečka. Následne ich primiešame k zmesi v panvici. Mäso dobre pomiešame a spolu s papájou vyberieme na tanier.

Na panvicu vylejeme kokosové mlieko z hrnca a necháme omáčku zredukovať na prudkom ohni. Dochutíme soľou a korením. Pre milovníkov pálivého jedla odporúčame taktiež pridať nastrúhaný zázvor. Jedlo podávame v hlbokom tanieri. Naložíme si ryžu, do stredu poukladáme papáju s mäsom a zalejeme kokosovou omáčkou.

Dobrú chuť!