Papája kuracie kúsky
Papája je výživné a nízkokalorické ovocie. Preto je viac než vhodná pri redukcii hmotnosti, ale aj pri jej udržaní. Má množstvo zdravotných pozitív, hlavne v oblasti trávenia, vylučovania, detoxikácie a celkovej podpory metabolizmu. Vyskúšajte ju v kombinácii s mäsom. Príjemne vás prekvapí.
Suroviny
- 4 kuracie prsia nakrájané na kocky,
- 1 papáju, očistenú, taktiež nakrájanú na kocky,
- 1 cibuľku nadrobno nasekanú,
- 3 lyžice olivového oleja,
- 250 ml kokosového mlieka,
- 1 lyžičku kokosového cukru,
- 1 struk vanilky po dĺžke rozkrojený.
- Himalájsku soľ,
- čierne korenie podľa chuti,
- ako prílohu varenú jazmínovú ryžu.
Postup
V hrnci zmiešame kokosové mlieko, cukor a vanilku, privedieme k varu. Zmes odstavíme a necháme, aby sa chute prepojili. Na veľkej panvici rozpálime olej, pridáme cibuľku, opečieme do sklovita a pridáme mäso.
Mäso podusíme domäkka, osolíme, okoreníme. Následne pridáme kúsky papáje a opekáme 5 minút. Zatiaľ čo sa zmes dusí, vytiahneme z kokosového mlieka vanilku a tupou hranou noža zoškrabneme zrniečka. Následne ich primiešame k zmesi v panvici. Mäso dobre pomiešame a spolu s papájou vyberieme na tanier.
Na panvicu vylejeme kokosové mlieko z hrnca a necháme omáčku zredukovať na prudkom ohni. Dochutíme soľou a korením. Pre milovníkov pálivého jedla odporúčame taktiež pridať nastrúhaný zázvor. Jedlo podávame v hlbokom tanieri. Naložíme si ryžu, do stredu poukladáme papáju s mäsom a zalejeme kokosovou omáčkou.
Dobrú chuť!