Bôby faba so zálievkou s pečeným cesnakom

Nela Mirič | 18. apríl 2017
Bôby faba so zálievkou s pečeným cesnakom

Výnimočná chuť bôbu s cesnakom vás príjemne prekvapí.

Suroviny

  • 3 šálky bôbov faba
  • 2 šálky mrazenej kukurice
  • ½ červenej cibule (nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 malá uhorka (nakrájaná škrabkou na tenké prúžky)
  • 2 PL petržlenovej vňate (jemne nasekaná)
  • 1 šálka nasucho opražených vlašských orechov
  • 1 šálka nahrubo namrveného syra Feta

Na zálievku:

  • 1 hlavička cesnaku zrezaná zhora
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • 3 PL červeného vínneho octu
  • ¾ ČL soli
  • ½ ČL červenej mletej papriky

Postup

  1. Cesnak pokvapkajte olivovým olejom, voľne ho zabaľte do papiera na pečenie a upečte v rozpálenej rúre domäkka.
  2. Vyberte a obsah vytlačte ako pastu do misky. Vyšľahajte so zvyškom oleja a ostatnými surovinami na zálievku.
  3. Vodu v hrnci priveďte do varu, vložte bôby faba a pár minút ich povarte.
  4. Dierovanou lyžicou presuňte do vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť, potom ošúpte.
  5. Medzitým v hrnci s vodou po bôboch uvarte kukuricu, potom ju sceďte.
  6. Bôby s kukuricou presuňte do veľkej misy, zľahka premiešajte s uhorkou, cibuľou, so zálievkou, orechmi a s Fetou.