Bôby faba so zálievkou s pečeným cesnakom
foto: istockphoto.com
Výnimočná chuť bôbu s cesnakom vás príjemne prekvapí.
Suroviny
- 3 šálky bôbov faba
- 2 šálky mrazenej kukurice
- ½ červenej cibule (nakrájaná na tenké plátky)
- 1 malá uhorka (nakrájaná škrabkou na tenké prúžky)
- 2 PL petržlenovej vňate (jemne nasekaná)
- 1 šálka nasucho opražených vlašských orechov
- 1 šálka nahrubo namrveného syra Feta
Na zálievku:
- 1 hlavička cesnaku zrezaná zhora
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- 3 PL červeného vínneho octu
- ¾ ČL soli
- ½ ČL červenej mletej papriky
Postup
- Cesnak pokvapkajte olivovým olejom, voľne ho zabaľte do papiera na pečenie a upečte v rozpálenej rúre domäkka.
- Vyberte a obsah vytlačte ako pastu do misky. Vyšľahajte so zvyškom oleja a ostatnými surovinami na zálievku.
- Vodu v hrnci priveďte do varu, vložte bôby faba a pár minút ich povarte.
- Dierovanou lyžicou presuňte do vodného kúpeľa a nechajte vychladnúť, potom ošúpte.
- Medzitým v hrnci s vodou po bôboch uvarte kukuricu, potom ju sceďte.
- Bôby s kukuricou presuňte do veľkej misy, zľahka premiešajte s uhorkou, cibuľou, so zálievkou, orechmi a s Fetou.