Šampiňónový hamburger

Nela Mirič | 12. január 2017
Šampiňónový hamburger

Mňamka! Aj bez mäsa :)

Suroviny

(pre 1 osobu)

  • 1 celozrnná žemľa
  • 2 väčšie hnedé šampiňóny
  • ½ uhorky
  • kôprová vňať
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie
  • 1 PL sójovej omáčky

Omáčka na potretie žemle:

  • 1 PL lyžica bieleho jogurtu
  • 1 PL majonézy
  • niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

Postup

  1. Šampiňóny nakrájate na plátky, zohrejte na panvici olivový olej a za stáleho miešania na ňom šampiňóny opekajte.
  2. Pridajte sójovú omáčku, korenie a opekajte ďalej až do zlatohneda, kým sa všetka šťava neodparí.
  3. Odstavte a dajte vychladnúť. Žemľu rozkrojte na polovicu.
  4. Z jogurtu, citrónovej šťavy a majonézy si pripravte omáčku, ktorou potriete obidve polovice žemle.
  5. Spodnú časť žemle obložte vychladnutými plátkami šampiňónov, pokračujte na tenko nakrájanými plátkami uhorky a pridajte kúsok nasekanej kôprovej vňate.
  6. Prikryte druhou časťou žemle a zabaľte.