Šampiňónový hamburger
foto: istockphoto.com
Mňamka! Aj bez mäsa :)
Suroviny
(pre 1 osobu)
- 1 celozrnná žemľa
- 2 väčšie hnedé šampiňóny
- ½ uhorky
- kôprová vňať
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
- 1 PL sójovej omáčky
Omáčka na potretie žemle:
- 1 PL lyžica bieleho jogurtu
- 1 PL majonézy
- niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
Postup
- Šampiňóny nakrájate na plátky, zohrejte na panvici olivový olej a za stáleho miešania na ňom šampiňóny opekajte.
- Pridajte sójovú omáčku, korenie a opekajte ďalej až do zlatohneda, kým sa všetka šťava neodparí.
- Odstavte a dajte vychladnúť. Žemľu rozkrojte na polovicu.
- Z jogurtu, citrónovej šťavy a majonézy si pripravte omáčku, ktorou potriete obidve polovice žemle.
- Spodnú časť žemle obložte vychladnutými plátkami šampiňónov, pokračujte na tenko nakrájanými plátkami uhorky a pridajte kúsok nasekanej kôprovej vňate.
- Prikryte druhou časťou žemle a zabaľte.