Nátierka z červenej papriky

Iveta Škrabáková | 17. máj 2019
recept, papriková nátierka, ajvar, bageta, pečivo, raňajky, večera, olovrant, bielkovinový chlieb, desiata

Už ste skúšali recept na nátierku z červenej papriky, ktorý zožal úspech v aprílovom vydaní?

Suroviny

  • 20 g maslo,
  • 125 g jemného tvarohu,
  • 1 ČL horčice,
  • 1 žĺtok,
  • 1 červená paprika,
  • soľ.

Postup

Do mixéra vložíme nakrájanú papriku, maslo, podľa chuti soľ, horčicu a žĺtok. Ingrediencie spolu vymixujeme dohladka. Vzniknutú zmes dôkladne premiešame s tvarohom. Podávame s celozrnnou bagetkou alebo bielkovinovým chlebom.

Energetická hodnota na 1 porciu:

Bielkoviny: 19 g,

Sacharidy: 12 g,

Tuky: 23 g,

Vláknina: 2 g.