Nátierka z hlivy

Zuzana Paprskárová | 4. marec 2022
hliva, hliva ustricová, nátierka z hlivy, zdravá nátierka

Hliva ustricová je výborným zdrojom betaglukánu a vlákniny. Výnimočná je aj tým, že tepelnou úpravou zdraviu prospešné látky nestráca.

Suroviny

  • 250 g hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 5 PL pohánky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL petržlenovej vňate
  • morská soľ
  • drvená rasca
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie

Postup

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a nadrobno nakrájanú hlivu, ochutíme morskou soľou, drvenou rascou, mletou paprikou a mletým čiernym korením. Dusíme 20 minút, pridáme premytú pohánku a spolu ešte podusíme cca 15 minút. Následne môžeme nátierku zmixovať. Na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Cícerová nátierka
Prečítajte si tiež:

Cícerová nátierka