Nátierka z hlivy
foto: istockphoto.com
Hliva ustricová je výborným zdrojom betaglukánu a vlákniny. Výnimočná je aj tým, že tepelnou úpravou zdraviu prospešné látky nestráca.
Suroviny
- 250 g hlivy ustricovej
- 1 cibuľa
- 5 PL pohánky
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL petržlenovej vňate
- morská soľ
- drvená rasca
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
Postup
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a nadrobno nakrájanú hlivu, ochutíme morskou soľou, drvenou rascou, mletou paprikou a mletým čiernym korením. Dusíme 20 minút, pridáme premytú pohánku a spolu ešte podusíme cca 15 minút. Následne môžeme nátierku zmixovať. Na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prečítajte si tiež: