Poctivý kurací vývar trochu inak
foto: istockphoto.com
Existuje vôbec polievka, ktorá vyvoláva väčšiu nostalgiu, než poctivý kurací vývar ako od maminky? Pritom každá mama má svoju vlastnú jedinečnú verziu. Náš recept vychádza z tradičného, no je obhatený štipkou exotiky a z typického vývaru sa razom stáva originálne a jedinečné jedlo. Vyskúšajte!
Suroviny
- 3 veľké vykostené kuracie prsia bez kože,
- 1 šálka mrazenej kukurice,
- 2 šálky mrazeného hrachu,
- 2 mrkvy, nasekané,
- 2 zelerové stonky, nasekané,
- 4 šálky kuracieho vývaru,
- 2 šálky vody,
- 2 šálky celozrnných rezancov (vopred uvarených podľa návodu na použitie),
- 1 šálka konzervovaného kokosového mlieka,
- 1 strúčik cesnaku, prelisovaný,
- 3 ČL soli,
- 2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia,
- 2 lyžice cibule, posekanej nadrobno,
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu.
Postup
- Vložte všetky ingrediencie okrem rezancov do veľkého hrnca. Prikryte a varte na miernom plameni 2 hodiny.
- Vyberte mäso a po vychladnutí ho pokrájajte na drobné kúsočky. Vráťte do polievky.
- Servírujte do misiek. Najskôr vložte rezance a prelejte ich polievkou.
ENERGETICKÁ HODNOTA:
8 porcií celkom 13 674 kj = 3268 kcal
1 porcia: 408 kcal
Bielkoviny: 13,3 g
Sacharidy: 25 g
Tuky: 6,5 g
Vláknina: 3,5 g