Poctivý kurací vývar trochu inak

Lucia Gáborová | 12. december 2019
polievka, kuracia, vývar, domáca, kura, fit, diéta, chudnutie, zdravie

Existuje vôbec polievka, ktorá vyvoláva väčšiu nostalgiu, než poctivý kurací vývar ako od maminky? Pritom každá mama má svoju vlastnú jedinečnú verziu. Náš recept vychádza z tradičného, no je obhatený štipkou exotiky a z typického vývaru sa razom stáva originálne a jedinečné jedlo. Vyskúšajte!

Suroviny

  • 3 veľké vykostené kuracie prsia bez kože,
  • 1 šálka mrazenej kukurice,
  • 2 šálky mrazeného hrachu,
  • 2 mrkvy, nasekané,
  • 2 zelerové stonky, nasekané,
  • 4 šálky kuracieho vývaru,
  • 2 šálky vody,
  • 2 šálky celozrnných rezancov (vopred uvarených podľa návodu na použitie),
  • 1 šálka konzervovaného kokosového mlieka,
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný,
  • 3 ČL soli,
  • 2 ČL čerstvo mletého čierneho korenia,
  • 2 lyžice cibule, posekanej nadrobno,
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu.

Postup

  1. Vložte všetky ingrediencie okrem rezancov do veľkého hrnca. Prikryte a varte na miernom plameni 2 hodiny.
  2. Vyberte mäso a po vychladnutí ho pokrájajte na drobné kúsočky. Vráťte do polievky.
  3. Servírujte do misiek. Najskôr vložte rezance a prelejte ich polievkou.  

ENERGETICKÁ HODNOTA:

8 porcií celkom 13 674 kj = 3268 kcal

1 porcia: 408 kcal  

Bielkoviny: 13,3 g

Sacharidy: 25 g

Tuky: 6,5 g

Vláknina: 3,5 g