Filipínska polievka s fazuľou mungo

Iveta Škrabáková | 23. október 2019
mungo fazuľa, obed, polievka, mäso, jedlo, fit, netradičné, recept, mňam, strava, diéta, výživa, zdravá

Trochu netradičnejšia verzia polievky? Vyskúšajte chutné, zdraviu lahodiace mungo klíčky.

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky fazuľa Mungo,
  • 1 lyžica cesnaku,
  • 1/2 kg bravčového mäsa nakrájaného na tenké plátky,
  • 2 šálky špenátu,
  • 1 ks stredne veľkej nakrájanej paradajky,
  • 1 nakrájanú cibuľu strednej veľkosti,
  • 2 polievkové lyžice rybej omáčky,
  • 700 ml vody na varenie,
  • 1 ks BIO hovädzieho bujónu,
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup

Do hrnca dáme vodu a privedieme do varu. Vložíme mungo fazuľu a dusíme do zmäknutia (cca 35 – 50 min.). Do samostatnej panvice nakrájame cesnak, cibuľu a paradajky. Pridáme nakrájané mäso a 5 minút povaríme. Potom pridáme hovädzí bujón a rybiu omáčku.

Necháme variť ďalších 10 minút, alebo pokiaľ mäso zmäkne. Ak je potrebné, môžeme pridať vodu, aby sa nám obsah nepripaľoval. Uvarené mungo fazule vložíme do panvice, premiešame a necháme všetko spolu prevariť ešte 10 minút. Na záver pridáme umytý špenát, dochutíme mletým čiernym korením a môžeme podávať.