Filipínska polievka s fazuľou mungo
foto: istockphoto.com
Trochu netradičnejšia verzia polievky? Vyskúšajte chutné, zdraviu lahodiace mungo klíčky.
Suroviny
- 1 a 1/2 šálky fazuľa Mungo,
- 1 lyžica cesnaku,
- 1/2 kg bravčového mäsa nakrájaného na tenké plátky,
- 2 šálky špenátu,
- 1 ks stredne veľkej nakrájanej paradajky,
- 1 nakrájanú cibuľu strednej veľkosti,
- 2 polievkové lyžice rybej omáčky,
- 700 ml vody na varenie,
- 1 ks BIO hovädzieho bujónu,
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia.
Postup
Do hrnca dáme vodu a privedieme do varu. Vložíme mungo fazuľu a dusíme do zmäknutia (cca 35 – 50 min.). Do samostatnej panvice nakrájame cesnak, cibuľu a paradajky. Pridáme nakrájané mäso a 5 minút povaríme. Potom pridáme hovädzí bujón a rybiu omáčku.
Necháme variť ďalších 10 minút, alebo pokiaľ mäso zmäkne. Ak je potrebné, môžeme pridať vodu, aby sa nám obsah nepripaľoval. Uvarené mungo fazule vložíme do panvice, premiešame a necháme všetko spolu prevariť ešte 10 minút. Na záver pridáme umytý špenát, dochutíme mletým čiernym korením a môžeme podávať.