Jarná zeleninová polievka

Iveta Škrabáková | 11. marec 2019
Pomaly sa nám zjarnieva a slniečko ukazuje svoje prvé teplejšie lúče. Ideálny čas pripraviť si sviežu, ľahkú zeleninovú polievku.

Pomaly sa nám zjarnieva a slniečko ukazuje svoje prvé teplejšie lúče. Ideálny čas pripraviť si sviežu, ľahkú zeleninovú polievku.

Suroviny

  • 4 mrkvy
  • 2 petržleny
  • ½ kalerábu
  • ½ zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 1 šálka hrášku
  • 2 lyžice olivového oleja 
  • soľ
  • čierne korenie
  • kurkuma
  • sladká paprika

Postup

Koreňovú zeleninu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobné kúsky a zľahka opražíme na olivovom oleji. Počas dusenia zeleniny pridáme trošku kurkumy, čierneho korenia, červenej papriky a soli, premiešame, pridáme hrášok a zalejeme vodou do plna. Varíme až do zmäknutia zeleniny. Namiesto tradičných rezancov či halušiek môžeme polievku zahustiť quinoou, ktorú sme si vopred zvlášť uvarili podľa návodu. Dobrú chuť!