Tradičná miso polievka
foto: istockphoto.com
Tiež milujete miso polievku? Pripraviť si ju môžete aj sami.
Suroviny
- jedna lyžica riasy hijiky
- prípadnej iný druh morskej riasy
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 petržleny
- polovica kelu (zeleninu môžete obmeniť podľa chuti a obsahu chladničky)
Na dochutenie: miso pasta, sezamový olej, sójová omáčka, morská soľ, petržlenová vňať
Postup
- Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej po zovretí nasypeme riasy.
- Na miernom ohni ich varíme cca 20 minút.
- Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu do tvaru, ktorý nám najviac vyhovuje.
- Po uplynutí 20 minút postupne pridáme do hrnca zeleninu a soľ, a celé povaríme ďalších 20-30 minút.
- Na záver si odlejeme trochu polievky do mažiarika suribachi, pridáme miso pastu (jednu malú lyžičku na jednu osobu), rozomelieme a zmiešame so zvyškom polievky.
- Hotovú polievku môžeme dochutiť sójovou omáčkou, petržlenovou vňaťou a zjemniť sezamovým olejom.