Tradičná miso polievka

Andrea Klamová | 15. máj 2017
Tradičná miso polievka

Tiež milujete miso polievku? Pripraviť si ju môžete aj sami.

Suroviny

  • jedna lyžica riasy hijiky
  • prípadnej iný druh morskej riasy
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • polovica kelu (zeleninu môžete obmeniť podľa chuti a obsahu chladničky)

Na dochutenie: miso pasta, sezamový olej, sójová omáčka, morská soľ, petržlenová vňať

Postup

  1. Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej po zovretí nasypeme riasy.
  2. Na miernom ohni ich varíme cca 20 minút.
  3. Zatiaľ si nakrájame všetku zeleninu do tvaru, ktorý nám najviac vyhovuje.
  4. Po uplynutí 20 minút postupne pridáme do hrnca zeleninu a soľ, a celé povaríme ďalších 20-30 minút.
  5. Na záver si odlejeme trochu polievky do mažiarika suribachi, pridáme miso pastu (jednu malú lyžičku na jednu osobu), rozomelieme a zmiešame so zvyškom polievky.
  6. Hotovú polievku môžeme dochutiť sójovou omáčkou, petržlenovou vňaťou a zjemniť sezamovým olejom.

 

 

Fotogaléria