Parmezánová špargľa

Redakcia | 14. jún 2019
špargľa, parmezán, recept, príloha, obed, večera, leto

Jednoduchá príloha, ktorá so hodí ku všetkému a jej príprava zaberie minimum času.

Suroviny

  • 2 zväzky očistenej špargle,
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja,
  • ½ čajovej lyžičky mletej rasce rímskej,
  • ½ čajovej lyžičky mletého koriandra,
  • himalájska soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • 5 polievkových lyžíc najemno nastrúhaného parmezánu,
  • 2 polievkové lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate,
  • mesiačiky citróna na ozdobu

Postup

Vo veľkej miske zmiešame očistenú špargľu, olej, rascu, koriander, soľ a korenie. Rozpálime si grilovaciu panvicu a za občasného miešania opekáme 6 - 8 minút. Špargľu odstavíme, posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!