Parmezánová špargľa
foto: istockphoto.com
Jednoduchá príloha, ktorá so hodí ku všetkému a jej príprava zaberie minimum času.
Suroviny
- 2 zväzky očistenej špargle,
- 2 polievkové lyžice olivového oleja,
- ½ čajovej lyžičky mletej rasce rímskej,
- ½ čajovej lyžičky mletého koriandra,
- himalájska soľ,
- mleté čierne korenie,
- 5 polievkových lyžíc najemno nastrúhaného parmezánu,
- 2 polievkové lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate,
- mesiačiky citróna na ozdobu
Postup
Vo veľkej miske zmiešame očistenú špargľu, olej, rascu, koriander, soľ a korenie. Rozpálime si grilovaciu panvicu a za občasného miešania opekáme 6 - 8 minút. Špargľu odstavíme, posypeme parmezánom a petržlenovou vňaťou a podávame. Dobrú chuť!