Cesnakové zemiaky

Redakcia | 3. jún 2019
cesnakové zemiaky, zdravá, príhloha, mňam, jedlo, fit, obed, zdravá strava, chudnutie, pečenie, varenie, miska zemiakov, kcal, kalórie, zdravé, rozmarín, cesnak

Máte chuť na pečené zemiaky s chrumkavou šupkou? Tak to ste na správnej adrese. Správne pripravené zemiaky nemusia byť prekážkou ani počas redukcie hmotnosti.

Suroviny

na 4 porcie:

  • 8 ks veľkých zemiakov,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 PL masla,
  • 1/2 šálky olivového oleja,
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu,
  • 2 vetvičky rozmarínu,
  • soľ.

Postup

Zemiaky aj so šupkou umyte a osušte. Do každého urobte ostrým nožom tenulinké zárezy približne do polovice tak, aby druhá polovica zostala vcelku. Zemiaky poukladajte do pekáča alebo zapekacej misy tesne vedľa seba. Posoľte ich himalájskou soľou.

V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak a lístočky tymianu a každý zemiak polejte. Na vrch každého zemiaku dajte maličký kúsok masla, ktoré sa pri pečení rozpustí. Podávajte samostatne, napr. s gréckym jogurtom, kefírom či posypané nízkotučným hrudkovitým tvarohom.

Výborne sa tiež hodí bryndza rozmiešaná v bielom jogurte či mlieku. Prajeme dobrú chuť!