Cesnakové zemiaky
Máte chuť na pečené zemiaky s chrumkavou šupkou? Tak to ste na správnej adrese. Správne pripravené zemiaky nemusia byť prekážkou ani počas redukcie hmotnosti.
Suroviny
na 4 porcie:
- 8 ks veľkých zemiakov,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 PL masla,
- 1/2 šálky olivového oleja,
- 2 vetvičky čerstvého tymianu,
- 2 vetvičky rozmarínu,
- soľ.
Postup
Zemiaky aj so šupkou umyte a osušte. Do každého urobte ostrým nožom tenulinké zárezy približne do polovice tak, aby druhá polovica zostala vcelku. Zemiaky poukladajte do pekáča alebo zapekacej misy tesne vedľa seba. Posoľte ich himalájskou soľou.
V olivovom oleji rozmiešame roztlačený cesnak a lístočky tymianu a každý zemiak polejte. Na vrch každého zemiaku dajte maličký kúsok masla, ktoré sa pri pečení rozpustí. Podávajte samostatne, napr. s gréckym jogurtom, kefírom či posypané nízkotučným hrudkovitým tvarohom.
Výborne sa tiež hodí bryndza rozmiešaná v bielom jogurte či mlieku. Prajeme dobrú chuť!