Ovsená kaša s makom a brusnicami
foto: istockphoto.com
Jemná, mierne sladká, nevtieravá chuť vlažnej kaše na raňajky je určite niečo, čo by ste mali raz za čas vyskúšať.
Suroviny
Pre dve osoby
- 3 šálky ovsených vločiek,
- 2 PL zomletého maku,
- 2 - 3 PL medu,
- 400 ml mandľového mlieka,
- brusnicový kompót (alebo džem),
- 1 PL masla
Postup
Ovsené vločky prepláchnite a namočte cez noc do mandľového mlieka. Uložte v uzatvárateľnej sklenenej fľaši.
Ráno zohrejte na miernom ohni – zohrievajte len kým sa maslo nerozpustí.
Pridajte mak, med, premiešajte, naložte do misiek a dochuťťte brusnicovým kompótom alebo džemom.
FIT štýl tip: Výborne chutí aj zo slivkovým lekvárom – kombinácia mak a slivky je predsa absolútna klasika.