Ovsená kaša s makom a brusnicami

Nela Mirič | 6. Oct 2016
Ovsená kaša s makom a brusnicami

Jemná, mierne sladká, nevtieravá chuť vlažnej kaše na raňajky je určite niečo, čo by ste mali raz za čas vyskúšať.

Suroviny

Pre dve osoby

  • 3 šálky ovsených vločiek,
  • 2 PL zomletého maku,
  • 2 - 3 PL medu,
  • 400 ml mandľového mlieka,
  • brusnicový kompót (alebo džem),
  • 1 PL masla

Postup

Ovsené vločky prepláchnite a namočte cez noc do mandľového mlieka. Uložte v uzatvárateľnej sklenenej fľaši.

Ráno zohrejte na miernom ohni – zohrievajte len kým sa maslo nerozpustí.

Pridajte mak, med, premiešajte, naložte do misiek a dochuťťte brusnicovým kompótom alebo džemom.

FIT štýl tip: Výborne chutí aj zo slivkovým lekvárom – kombinácia mak a slivky je predsa absolútna klasika.