Hrášková omeleta s tymiánom a vlašskými orechami

Nela Mirič | 23. máj 2017
Hrášková omeleta s tymiánom a vlašskými orechami

Suroviny

(pre 4 – 6 osôb)

  • 6 vajec
  • 2 šálky konzervovaného hrášku
  • 2 šálky nastrúhaného syra Leerdamer
  • 4 PL nahrubo nasekaných orechov
  • 2 cibule viazanička čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  1. Cibuľu pokrájajte na tenulinké pásiky a restujte ju na malom množstve olivového oleja a s malým množstvom tymiánu.
  2. Vajcia rozšľahajte, premiešajte s cibuľkou, hráškom, syrom a orechmi. Pridajte zvyšný nasekaný tymián.
  3. Okrúhlu formu na pečenie potrite malým množstvom oleja a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút