Jedlo do práce: Cestovinový šalát
Jednoduchý tip na rýchly a chutný obed.
Suroviny
· 75 g varených cestovín (ideálne celozrnných)
· 50 g pečeného cíceru – osušený cícer zmiešajte s olivovým olejom, mletou rascou a soľou, pečieme 30 minút pri teplote 160 ˚C do chrumkava (alebo rýchlejší variant je opiecť cícer na panvici)
· 120 g pečenej zeleniny (paprika, cuketa, šampiňóny) – umytú a nakrájanú zeleninu premiešajte s olivovým olejom a soľou, pečte cca 30 minút pri 175 ˚C (alebo rýchlejší variant je opiecť zeleninu na panvici)
· 3 sušené rajčiny – namočíme na 30 minút do horúcej vody, scedíme a nakrájame na kúsky
· za hrsť čerstvého šalátu (polníček – valeriánka poľná, rukola, baby špenát)
· 30 g čiernych zaváraných olív
· 1 lyžica pesta
· 1 lyžica slnečnicových semienok
Postup
Šalát so sebou naukladáme presne podľa poradia, ako sú suroviny vypísané.