Jedlo do práce: Cestovinový šalát

Redakcia | 2. október 2023
Jedlo do práce: Cestovinový šalát

Jednoduchý tip na rýchly a chutný obed.

Suroviny

·      75 g varených cestovín (ideálne celozrnných)

·      50 g pečeného cíceru – osušený cícer zmiešajte s olivovým olejom, mletou rascou a soľou, pečieme 30 minút pri teplote 160 ˚C do chrumkava (alebo rýchlejší variant je opiecť cícer na panvici)

·   120 g pečenej zeleniny (paprika, cuketa, šampiňóny) – umytú a nakrájanú zeleninu premiešajte s olivovým olejom a soľou, pečte cca 30 minút pri 175 ˚C (alebo rýchlejší variant je opiecť zeleninu na panvici)

·      3 sušené rajčiny – namočíme na 30 minút do horúcej vody, scedíme a nakrájame na kúsky 

·      za hrsť čerstvého šalátu (polníček – valeriánka poľná, rukola, baby špenát)

·      30 g čiernych zaváraných olív

·      1 lyžica pesta 

·      1 lyžica slnečnicových semienok

Postup

 Šalát so sebou naukladáme presne podľa poradia, ako sú suroviny vypísané.